NOVI POZIV GLASAČIMA IZ DIJASPORE: Ko je zainteresovan da glasa DPS, neka se javi na ovaj broj… - Volim Podgoricu

NOVI POZIV GLASAČIMA IZ DIJASPORE: Ko je zainteresovan da glasa DPS, neka se javi na ovaj broj…

Portal “Bošnjaci.net” objavio je poziv Kasima Kožara iz Luksemburga biračima iz dijaspore da organizovano putuju u Crnu Goru kako bi na izborima glasali za Demokratsku partiju socijalista (DPS). Navodeći da se radi o jednom od koordinatora DPS-a, portal iz Njujorka, navodi se da je Kožar poziv objavio na vajber grupi “Zavičajni klub Bihor”, kao i da im je prepisku dostavio jedan od članova grupe.

“Selam Aljekum! Ko je zainteresovan da glasa za stranku DPS i sigurno može da otputuje petak veče da glasa područije Bar, Ulcinj, Podgorica, Bijelo Polje, Berane do Rožaja. Neka potvrdi odlazak na ovaj broj! Što bude više prijavljenih biće nam siguran let iz Luksemburga, da bi se vratili u nedelju naveče! Selam za svija!”, stoji u poruci Kožara, navodeći da je izvjesni Sudin Sako Pačariz naglasio da se novac za put dobija nakon glasanja. “Pare se dobijaju poslije provjere za koga si glasao, pa nijesmo mi iz DPS-a mahniti”.

OBJAVLJENI SPISKOVI: DPS PLAĆA 250 EURA ZA GLAS

Portal je ranije objavio spiskove birača iz dijaspore koje je DPS zvao ili planira da zove da dođu da glasaju na izborima u nedjelju, a četvoro njih potvrdilo je “Vijestima” da su ih iz DPS-a kontaktirali. Tada je objavljen i spisak sa “koordinatorima” , među kojima je sedam članova petnjičkog odbora DPS-a. Premijer Milo Đukanović kazao je da DPS ne plaća iseljenicima putne troškove da dođu na izbore, dok su iz državnog tužilaštva poručili da provjeravaju ovaj slučaj.

Zapošljavati strogo partijski, studente plaćati 30 eura, na Kosovu pritiskajte preko ambasade (FOTO)

Brojevi telefona birača iz dijaspore nalaze se i u radnom dnevniku predsjednice Opštine Gusinje Anele Čekić, u kojem se između ostalog navodi da birači iz zemalja EU imaju pravo na isplatu 250 eura, dok onima iz Slovenije pripada 200. U  dnevniku, čija je kopija dostavljena “Vijestima”, nalaze se spiskovi studenata kojima će za glasanje biti isplaćeno 30 eura. Glavni urednik “Dana” Nikola Marković ranije je kazao da posjeduje radni dnevnik, navodeći da je spreman da ga dostavi specijalnom tužiocu Milivoju Katniću. Iz Tužilaštva je “Vijestima” rečeno da je “pokrenut izviđajni postupak, ali da još nijesu u posjedu dnevnika”. Marković je rekao da im niko nije tražio dnevnik ali da će ga danas sami dostaviti tužilaštvu, “ako ono ne bude agilno”.

Reagujući na objavljivanje  dnevnika, iz DPS-a su kazali da partijske aktivnosti sprovode u skladu sa zakonom, u šta spada i uobičajena komunikacija sa članovima.

Čekićeva od Tarzana traži da urgira

U zahtjevu koji je Čekićeva poslala političkom direktoru DPS-a Tarzanu Miloševiću, u koji su “Vijesti” imale uvid, traži se da zaposli izvjesnu Nadu Gačević jer se “radi o veoma aktivnom članu partije”.  Gačević i Milošević juče nijesu odgovarali na pozive novinara “Vijesti”.

“Želim da Vas zamolim da pokušamo da pronađemo zapošljenje za nju u OO Podgorica ili negdje drugo gdje bude moguće”, navodi ona, ističući da je njena  porodica “veoma aktivna u svim našim procesima”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com