Novi vodovodi za preko 400 domaćinstava u Lješanskoj nahiji, Berislavcima i Vranićima - Volim Podgoricu

Novi vodovodi za preko 400 domaćinstava u Lješanskoj nahiji, Berislavcima i Vranićima

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković obišao je danas nove vodovode u Lješanskoj nahiji, selu Berislavci i Vranićima.

Obilazeći vodovod u Lješanskoj nahiji, zajedno sa potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Milutinom Simovićem, gradonačelnuik je izrazio zadovoljstvo što priveden kraju projekat koji je važan ne samo za Lješansku nahiju, nego za cijeli glavni grad, a to je rekonstrukcija značajnog dijela vodovodne mreže ukupne dužine 8km, što primarne, što sekundardne, vrijednosti preko 230.000 eura koje je investirao Glavni grad.

“ Na ovaj način mi trajno rješavamo pitanje vodosnabdijevanja za stotinjak domaćinstava ovog kraja koja su u proteklom periodu zbog slabog kvaliteta mreže imali brojne probleme i ovdje se priča oko ulaganja u vodovodnu mrežu kada je ovaj kraj u pritanju ne završava”, naglasio je gradonačelnik dodajući da već sjutra kreću radovi na projektu koji će trajno promijeniti stanje u ovom dijelu grada, a to je izgradnja novog vodovoda koji će se snabdijevati sa vodoizvorista Kaluđerovo oko.

Sredstva za realizaciju prve faze projekta, kojim će se povezati vodoizvorište sa budućim rezervoarom u Kamenici u iznosu 270.000 eura obezbijedila je Vlada Crne Gore i taj dio posla završiće se do proljeća naredne godine.

Vuković je saopštio da će Galvni grad nastaviti dalje da radi na rekonstrukciji postojeće sekundarne mreže za šta je opredijeljeno 200.000 eura, a da će Vlada investirati preko 200.000 eura u rekonstrukciju crpnih stanica, izgradnju pomenutog rezerovara, tako da će ulaganje Glavnog grada i Vlade Crne Gore kada je vodovodna mreža na teritoriji Lješanske nahije u pitanju u narednih godinu dana prebaciti milion eura.

“To govori o tome koliko smo posvećeni rješavanju ovog pitanja, jer znamo da je u prethodnom periodu bilo puno problema sa vodosnabdijevanjem u ovom kraju, a sve u skaldu sa strateškim opredjeljenjem Valde da obezbijedi optimalne uslove za život i bavljenje poljoprivredom u svim ruralnim krajevima Crne Gore, a Glavni grad se trudi i uspijeva da tome značajano doprinese”, zaključio je Vuković.

Nakon vodovoda u Lješanskoj nahiji graonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i direktor DOO „Vodovod i kanalizacija“ Filip Makrid predali su građanima na upotrebu nove vodovode u zetskom selu Berislavci i u Vranićima.

Dužina vodovoda je 4,5km. „Mi na ovaj način rješavamo pitanje vodosnabdijevanja za oko 150 domaćinstava Zete i koristim priliku da najavim da ćemo i u narednom periodu ostati posvećeni pitanju vodosnabdijevanja u ovom i svim drugim krajevima grada, posbeno na seoskim područjima, jer to znači ne samo veći kvalitet života, nego i nove mogućnosti korišćenja značajnih prirodnih potencijala i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje“, istakao je gradonačelnik Vuković nakon puštanja u rad novog vodovoda u Berislavcima dužine 4,5 km koji izgradilo preduzeće Vodovod i kanalizacija, uz značajnu finansijsku podršku Vlade Crne Gore, odnosno Uprave javnih radova.

On je saopštio da je budžetom Glavnog grada za narednu godinu predviđeno 200.000 eura za izgradnju sekundarne mreže u selu Ponari i nedostajuće vodovodne mreže u centralnom dijelu Golubovaca i dodao da će do kraja sedmice biti raspisan tender za izgradnju primarnog cjevovoda za novi vodovod u selu Ponari koji će finasirasti Vlada Crne Gore.

„Realizacijom ova dva projekta mi u nekih godinu dana na području Zete dobijamo preko 10 km nove vodovodne mreže“, zaključio je gradonačelnik.

Direktor DOO „Vodovod i kanalizacija“ Filip Makrid je nakon predaje na upotrebu vodovoda u Vranićima izjavio da će taj sistem pomoći da oko 120 domaćinstava gornjeg dijela Vranića bude uredno snabdjeveno vodom. On je saopštio da je projekat vrijedan oko 150.000 eura i izrazio uvjerenje da svi budući potrošači u ovom dijelu grada neće imati problem sa snabdijevanjem vodom. „Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovaj projekat realizovali u saradnji sa lokalnom zajedniicom i ovo predstavlja dobar primjer uspješne saradnje Glavnog grada i lokalne zajednice, kao i pravi način i kako ubuduće treba rješavati probleme vodosnabdijevanja u prigradskim djelovima grada“, naglasio je Makrid.

Ispred građana mjesne zajednice, zahvalnost gradskoj upravi i gradonačelniku Vukoviću, na efikasnom rješavanju problema vodosnabdijevanja značajnog dijela Vranića uputili su predsjednnik Odbora povjerenika mjesne zajednice Tološi Slavko Bugarin i član Milija Kovaćević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com