Objavljeno julsko izdanje naučnog časopisa JASPE – 2019. - Volim Podgoricu

Objavljeno julsko izdanje naučnog časopisa JASPE – 2019.

Novo julsko izdanje naučnog časopisa JASPE – Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, donosi 10 interesantnih naučnih radova iz oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja, autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske i Crne Gore.

Časopis JASPE koji izlazi od 2017. godine, do sada je objavio 117 naučnih radova iz oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja. Za vrlo kratko vrijeme ovaj međunarodni časopis je postao temelj širenja mreže saradnje naučnika u oblasti sporta, zavrijedio je pažnju međunarodne naučne zajednice i indeksiran je u svjetskim naučnim bazama kao što su: DOAJ, Index Copernicus, Google Scholar, Crossref, ROAD.

Radovi se mogu preuzeti u PDF formatu, na veb adresi: http://www.jaspe.ac.me/

JASPE izdaje Montenegrosport u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorskom sportskom akademijom. Izlazi četiri puta godišnje, u januaru, aprilu, julu i oktobru svake godine, ima štampano i elektronsko izdanje, a cilj mu je laka dostupnost naučnim saznanjima sa lakim pristupom, za pojedince koji se bave sportom koristeći savremene metode.

JASPE ima otvoren i besplatan pristup, dostupan je onlajn i otvoren za diskusiju i komentare naučne zajednice, sa svjetskom medijskom pokrivenošću.

Časopis je usredsređen na aktuelne teme iz svih oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja. Uređivački tim čine naučnici iz Brazila, Turske, Malezije, te naučnici iz regiona, Srbije, Hrvatske, Kosova, Bosne i Hercegovine, Albanije, dok je glavni urednik sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Bojan Mašanović.

1 komentar

  1. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com