OSPORENO GLASANJE CRNE GORE NA EVROVIZIJI: Naš tim traži objašnjenje

Finale Evrovizije održano je sinoć u Torinu, a u toku večeri osporeno je glasanje žirija šest zemalja, među kojima je i Crna Gora.

Pored Crne Gore osporeno je glasanje Azerbejdzana, Gruzije, Poljske, Rumunije i San Marina.

Evrovizijski tim RTCG zatražio je pojašnjenje od Evropske radiodifuzne unije (EBU), nakon što je na sajtu Eurosonga objavljeno da je na drugoj polufinalnoj večeri osporeno glasanje žirija u šest zemalja, među kojima je Crna Gora.

Evrovizijski tim RTCG navodi da je glasanje u studiju proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno ovjereno od EBU i da ne vide razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti, prenosi portal RTCG.

“Kad je riječ o finalnoj večeri, kao što je publika mogla da primijeti u direktnom televizijskom prenosu, glasovi su saopšteni javno i ukus našeg žirija u najvećem dijelu poklopio sa rasporedom zemalja na konačnoj tabeli”, navedeno je u saopštenju.

Prema saopštenju na sajtu EBU, partner Evropske radiodifuzne unije koji vrši monitoring nad glasanjem tokom Evrovizije ukazao je da su u rezultatima šest zemalja, među kojima je i Crna Gora, identifikovani, kako je navedeno, “određeni neregularni obrasci glasanja”

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com