OSTAJE NA SLOBODI: Apelacioni sud vratio žalbu, i dalje bez odluke o Medenici - Volim Podgoricu

OSTAJE NA SLOBODI: Apelacioni sud vratio žalbu, i dalje bez odluke o Medenici

Žalba Specijalnog tužilaštva na puštanje iz pritvora bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice vraćena je Višem sudu administrativno iz Apelacionog suda dok pristignu povratnice za sve advokate okrivljene Medenice. Kako je saopšteno za Portal RTCG iz Višeg suda, po kompletiranju dokumentacije vratiće žalbu opet na odlučivanje Apelacionom sudu. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) izjavilo je 23. novembra Apelacionom sudu novu žalbu na rješenje o puštanju Medenice.

Po našim informacijama, advokat Medenice iz Beograda, Zdenko Tomanović nije primio rješenje, jer za to treba više vremena. Apelacioni sud insistira da svi advokati prime rješenje uredno, pa se mora sačekati.

Dotad, Medenica ostaje na slobodi, shodno ranijim sudskim odlukama.

Viši sud u Podgorici dostavio je 28. novembra Apelacionom sudu žalbu Specijalog tužilaštva na rješenje o puštanju iz pritvora Vesne Medenice.

Ovo je, inače, druga žalba koju je SDT izjavilo nakon što je Medenica puštena iz pritvora 11. novembra. Prvu je sud odbacio.

Odlukom Višeg suda Medenica je 11. novembra puštena na slobodu, i time je odbijen predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) za produženje njenog pritvora.

Medenicu Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti da je počinila krivična djela stvaranja kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore uhapšena je 17. aprila ove godine, na Aerodromu Podgorica.

Tada je osumnjičena za učestvovanje u kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com