Sindikat UIKS-a: Spasojević pošten čovjek i službenik, država da nas zaštiti - Volim Podgoricu

Sindikat UIKS-a: Spasojević pošten čovjek i službenik, država da nas zaštiti

Sindikat Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pozvao je nadležne institucije da što prije riješe napada na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića i da, kako kažu u Sindikatu, odbrane poštene i časne službenike ove države.

Sindikat Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obratio se javnosti saopštenjem povodom napada na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića. Sinoć je ispred njegove kuće bačena bomba.

“U UIKS-u je došlo do određenih kadrovskih promjena i tim promjenama na čelo istražnog zatvora postavljen je jedan častan i pošten čovjek koji želi da dovede stanje u istražnom zatvoru u stanje kako bi to trebalo da izgleda u jednoj normalnoj i pravnoj državi”, naveo je u izjavi za medije predsjednik Sindikata Milan Ilibašić.

On kaže da je imenovanjem Spasojevića došlo i do velikog nezadovoljstva u dijelu istražnog zatvora među pritvorenicima, jer, kako kaže Ilibašić više nema mobilnih telefona u količinama u kojim ih je bilo ranije, a samim tim trpe i poslovi koji su se završavali iz zatvora.

“Ovo bacanje bombe vidim kao njihovu nemoć da se izbore sa nedaćama koje su ih zadesile i sad na ovaj način pokušavaju da zastraše sve poštene kolege da pokleknu i da ih puste da nastave da rade kako su naučili. Svi smo mi ranjivi i sad je svaki naš pošteni kolega pomislio, bolje da malo popustim sa poštovanjem kućnog reda i održavanjem reda, pretresima i svim redovnim aktivnostima, da ne bih i ja došao u situaciju kao i naš načelnik da mi bude bačena bomba na kuću dok budem večerao, gledao televizor, da mi ne bi zbog mog poštenog rada porodica bila izložena raznim stresovima ili da neko moj ne nastrada. I onda se zapita – I ko će da me zaštiti? Ko će da zaštiti moju porodicu? Ko će da zaštiti moje prijatelje? Čemu ja da se nadam kad načelniku bacaju bombu?“, naveo je Ilibašić u izjavi za medije.

On kaže da su sada na testu institucije da pokažu svoju snagu i da odbrane poštene i časne službenike ove države.

“Kažu zatvor je ogledalo jedne države. Nemojmo dozvoliti da u tom ogledalu vidimo da vlada kriminal. Ovim putem apelujem na nadležne institucije da se maksimalno uključe, jer ovo nije problem samo zatvorskih službenika,ovo je problem čitave države. Država je jaka onoliko koliko je jak i zaštićen svaki naš pojedinac u bezbjedonosnim strukturama i zato pokažimo snagu i uhvatimo počinioce ovog nedjela, a ako se uspije u tome, ovakvih nedjela će biti sve manje i manje. Pokažimo da se kriminal ne isplati i ne dozvolimo da počinioci prođu nekažnjeno”, zaključio je u reagovanju predsjednik Sindikata Milan Ilibašić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com