Osumnjičen da je radio za škaljarce: Sprovedeni svi dokazi protiv Agovića

Dokazni postupak protiv Saše Agovića  juče je u podgoričkom Višem sudu završeno  preslušavanjem prisluškivanih razgovora između članova porodice Agović.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo Agovića sumnjiči da je član kriminalne organizacije Stevana Stamatovića koja je planirala likvidaciju Radojice Zekovića. Ta grupa je označena u policiji kao ogranak škaljarskog klana, piše Dan.

Iz prisluškivanih razgovora se zaključuje da je Agović bio pod istragom nakon prijave dvojice Podgoričana kojima je prijetio pištoljem. U potrazi za Agovićem, policija je na imanju njegove porodice pronašla ukradeni motor, automatsku pušku i metke.

Analizom tragova sa kese u kojoj se nalazilo oružje utvrđeno je prisustvo DNK Dejana Deletića koji je zajedno sa Aleksandrom Bojovićem, Milanom Lješnjakom, Stefanom Balevićem i pokojnim Đorđem Božovićem i Stevanom Stamatovićem osuđen na ukupno 41 godinu robije za pokušaj likvidacije Zekovića.

U sudnici je juče preslušan telefonski razgovor u kome stric optuženog i bivša supruga pokušavaju da shvate šta je to Agović ,,ponovo uradio“ jer su na desetine policajaca opkolile kuću i imanje na kojem je pronađen predmetni motor.

Podsjećamo, Agović je ranije tvrdio da je motormkoji mu je zaplijenila policija u decembru 2019. godinme regularno kupio tri mjeseca ranije od osobe čijeg se imena ne sjeća i istakao da nije znao da je vozilo bilo ukradeno.

Iz razgovora između članova porodice Agovića koji su juče preslušani u sudnici Višeg suda može se zaključiti da brinu za optuženog zbog njegovog ponašanja, ali i da strahuju da bi i njih mogao dovesti u opasnost.

Sudija Igor Đuričković zakazao je iznošenje završnih riječi za 21. novembar.

Početkom 2021.godine, Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Agovića nakon što je istraga pokazala njegove veze sa grupom pokojnog Stamatovića i učešće u planiranjima izvršenja najtežih krivičnih djela.

Agović je prilikom davanja odbrane u Višem sudu negirao članstvo u grupi Stevana Stamatovića i istakao da je za oružje koje je pronađeno kod njega 2019. godine odslužio zatvorsku kaznu po presudi osnovnog suda u Podgorici i da mu nije jasno zašto se našao na optuženičkoj klupi. Agović je kazao da pripadnike Stamatovićeve grupe slabo poznaje. Rekao je i da je sa optuženim Lješnjakom kum “što je njegov najveći grijeh iz perspective specijlnog tužilaštva”.

Stamatović je zajedno sa Igorom Dedovićem ubijen 19. Janura 2019. Godine u atinskom kvartu Vari. Grčki mediji tada su objavili da je u njih ispaljeno najmanje 24 hica

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com