OTKRIVENE NEPRAVILNOSTI U KCCG: Vaskularni hirurzi rade bez licence

Zdravstveno-sanitarna inspekcija utvrdila je nepravilnosti prilikom ispekcijskog nadzora u Centru za vaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), piše Dan.

Naime, utvrđeno je da određeni broj ljekara nema licence za rad. Iz KCCG su Danu kazali da je riječ o provjerenim i iskusnim ljekarima koji imaju sve preduslove da dobiju licence za rad, navodi Dan.

U nalazu Zdravstveno-sanitarne inspekcije se navodi da je nadzor obavljen 1. i 16. juna, po prijavi i inicijativi NVO Alternativa Crna Gora. Prije tri godine, ova inspekcija je zabranila rad jednom ljekaru u tom centru jer je radio kao vaskularni hirurg bez licence i završene supspecijalizacije iz te oblasti.

“Predmetnom inicijativom obratili ste se Upravi za inspekcijske poslove, Odsjeku za zdravstveno-sanitarnu inspekciju, sa prijavom da dio osoblja na vaskularnom odjeljenju poslove vaskularnog hirurga obavlja bez licence i neophodne obuke, što predstavlja opasnost po zdravlje pacijenata koji se liječe na tom odjeljenju, naglašava Dan.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button