OVO JE UZROK NESREĆE: Oglasio se bugarski zvaničnik, ipak nema tragova kočenja

Nesreća koja se ranoj jutros dogodila na autoputu Sofija–Blagojevgrad u Bugarskoj je apsolutno posledica ljudske greške, rekao je sekretar za bezbijednost iz bugarskog grada Pernika, koji je među prvima stigao na mjesto nesreće.

Vasko Pirgov, sekretar za bezbijednost iz bugarskog grada Pernika, rekao je da je autobus išao preko 100 kilometara na čas i da ne postoji ni milimetar traga kočenja.

“To znači da vozač nije adekvatno reagovao”, saopštio je bugarski zvaničnik, prenosi Telma.

Kako je dalje naglasio, autobus se nije prevrnuo, a vozač je pokušao da skrene lijevo, dodajući da ima snimaka “koji nisu prijatni za gledanje”.

“Prizor je užasan. Prednji dio autobusa je izgorio, ljudi u bolnici ‘Pirogov’ su bili u zadnjem djelu autobusa. Na autobusu je razbijeno desno staklo i oni su izašli odatle”, pojasnio je bugarski zvaničnik Vasko Pirgov.

Kako navodi, oko sat i po prije udesa autobus se zaustavio na benzinskoj pumpi na magistralnom putu “Struma”, gdje su putnici otišli do toaleta i napravili pauzu oko pola sata.

Prema onome što Pirgov smatra, isključena je mogućnost da je vozač zaspao, jer se benzinska pumpa nalazi na 15 minuta vožnje do mjesta udesa.

“Put je u savršenom stanju. Ovo je greška vozača. Ne postoji mogućnost da je autobus proklizao na kolovozu, nema tragova kočenja. Autobus se zapalio s prednje strane. U samom autobusu su bile cijevi za naftu”, rekao je sekreatar za bezbijednost i dodao da je požar izbio u prednjem dijelu autobusa, najvjerovatnije u sistemu grijanja.

Kako je još saopštio, u 03:04 dobio je informaciju o nesreći, a u 03:30 je stigao na mjesto udesa, gdje su bili vatrogasci i Hitna pomoć.

Da podsjetimo, u jezivoj saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, do koje je došlo kada je autobus udario u zaštitnu ogradu, a potom se zapalio, poginulo je 46 putnika. Njih sedam je povrijeđeno i zbrinuti su u bolnici.

(Mondo)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com