PAVIĆEVIĆ: Vjerujem da u DPS-u ima zdravih snaga koje su svjesne da moraju da idu naprijed

Lider CIVIS-a, Srđan Pavićević smatra da u Demokratskoj partiji socijalista postoje progresivne “zdrave koje su spremne da idu naprijed”, ali i naveo da iz razgovora koje je URA vodila sa DPS-om, nije jasno da li će podržati model manjinske vlade koju je danas predstavila koalicija “Crno na bijelo”.

“Očekivano je bilo da ćemo imati rekacije čitave palete – od ekstremno jedne i ekstremno druge strane. Ja sam lično zadovoljan, pa ćemo narednih dana vidjeti šta ćemo postići. Ne vidim razlog da se bilo ko plaši bilo kakvog razvoja situacije koja je mimo volje građana i mimo kontrole političkih aktera”, kazao je Pavićević za TV Vijesti.

Pavićević je ocijenio da ne vidi kako bi se izigrala volja birača formiranjem manjinske Vlade.

“Mi smo od 30. avgusta krajnje principijelni u politici. Držimo se građanske, evropske i emancipovane Crne Gore. Prije mi liči na izdaju Crne Gore činjenica da mjesecima tapakamo u mjestu i kako se cijela priča kruni. Milslim da smo na početku priče, pričaćemo sa svima. Vidjećemo ko će nas podržati”, kazao je Pavićević.

Upitan da li vjeruje da li DF može podržati manjinsku Vladu, Pavićević je kazao da vjeruje u to.

“Ovo je jedna od četiri ideje koje postoje, prve dvije smo potrošili. Ostala je manjinska Vlada i mogućnost izbora. Smatramo da je ideja manjinske Vlade prelazno rješenje da ne bi istrčali odmah na izbore koji bi paralisali državu na pola godine, a doveli bi do de fakto istog stanja”, dodaje on.

Kazao je da ako neko najavljuje proteste zbog mogućeg formiranja manjinske vlade, taj mora biti svjestan što će da radi.

“Normalno je da je to legalno i legitimno sredstvo. Što se tiče DPS ima jedna stvar koju nismo doveli do kraja. Razgovori sa DPS nisu dovedeni do toga da je baš jasno što će da urade. Koaliranje je koaliranje, a partnerski odnosi su partnerski odnosi. Kolege iz URE su imali neke razgovore, ali oni nisu bili previše ozbiljni”, rekao je predsjednik CIVIS-a.

On je kazao da je DPS svjestan situacije u kojoj se nalazi i epohe u koju mora da uđe.

“Vjerujem da tamo ima zdravih snaga koje su svjesne da moraju da idu naprijed. Ali, razgovori sa DPS neće nijednog trenutka abolirati sva ona nepočinstva koja su za 30 godina uradili”, rekao je Pavićević.

Upitan ko bi bio mogući premijer manjinske vlade, Pavićević je kazao da nije bilo riječi o tome još uvijek.

 

loading...

1 komentar

  1. I’ve read a few excellent stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I wonder how a lot attempt you place to make one of these great informative web site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com