PEŠIĆ-IVANOV: Unaprijediti saradnju u oblasti odbrane CG i Bugarske

Generalni direktor Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje general-major Rajko Pešić, sastao se danas sa izaslanikom odbrane Republike Bugarske za Crnu Goru, pukovnikom Momčilom Ivanovim.

General Pešić je se zahvalio pukovniku Ivanovu na njegovom doprinosu unaprijeđenju bilateralne saradnje u oblasti odbrane Crne Gore i Republike Bugarske, izrazivši uvjerenje da će i u narednom periodu saradnja Crne Gore i Bugarske u sektoru odbrane imati priliku za dodatno unaprijeđivanje i razvijanje, u skladu sa obavezama koje proizlaze iz članstva u NATO.

Pukovnik Ivanov je istakao važnost kontinuirane i prijateljske saradnje dvije zemlje, posebno istakavši potrebu za daljim unaprijeđenjem saradnje u oblasti školovanja crnogorskih kadeta na bugarskim Vojnim akademijama.

Sagovornici su se osvrnuli i na pandemiju virusa COVID-19, koja trenutno predstavlja najveći izazov na globalnom nivou i istakli važnost međusobne solidarnosti i podrške kao najznačajnijeg oružja za prevazilaženje istog.

Pukovnik Ivanov se sastao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Milutinom Đurovićem.

Pukovnik Ivanov je čestitao brigadnom generalu Đuroviću na postavljenju na dužnost načelnika Generalštaba, kao i na četvrtoj godišnjici punopravnog članstva Crne Gore u NATO savezu. General Đurović je napravio kratak osvrt na dosadašnju saradnju Vojski dvije zemlje, a posebno je istakao potrebu za daljim unaprijeđenjem iste u oblasti školovanja crnogorskih oficira na bugarskim Vojnim akademijama. Potvrdio je posvećenost Crne Gore u očuvanju mira i stabilnosti na regionalnom i globalnom nivou, nadovezujući se na značaj učešća crnogorskih jedinica u mirovnim misijama i operacijama. General Đurović je informisao pukovnika Ivanova o sveobuhvatnim procesima modernizacije Vojske Crne Gore, koje je Ministarstvo odbrane realizovalo u proteklom periodu, unaprijeđujući nacionalne odbrambene sposobnosti i stvarajući uslove za dalju izgradnju kapaciteta i razvoj interoperabilnosti Vojske Crne Gore.

Obojica sagovornika su izrazila zahvalnost na ukazanoj prilici srdačnog i veoma konstruktivnog razgovora, kao i na sveobuhvatnoj razmjeni mišljenja.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com