Peticija za Registar djece i osoba sa autizmom

Goran Laković autor peticije za Registar djece i osoba sa autizmom, na sajtu Peticije.online naveo je zašto je potreban registar djece i osoba sa autizmom.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

U Crnoj Gori ne postoji registar djece i osoba sa autizmom, kao ni tačan podatak koji je to broj stručnih lica i organizacija koji se bave pružanjem podrške i pomoći toj ranjivoj kategoriji društva, kao i njihovim roditeljima/starateljima.

Zašto je potreban registar?

Da bi se konačno donijela ozbiljna strategija pomoći djeci i roditeljima/starateljima kroz sisteme zdravstva, školstva i socijalne pomoći.

Za sada u Crnoj Gori postoje samo podaci koji su iz regiona, Evrope i svijeta, a svi smo svjedoci da je vidan porast djece koja imaju neki oblik autizma.

Država trenutno nema nijedan ozbiljan mehanizam i strategiju kako bi pružila potrebnu pomoć, naročito pri ranoj intervenciji kada je stručna pomoć najpotrebnija, kao ni za lica koja su navšlila preko 27 godina života. Iz tog razloga, smatramo da je u najkraćem roku potrebno pristupiti izradi Registra lica sa autizmom, organizacija i stručnih lica koja se bave oblastima iz spektra autizma.

AUTIZAM NE BIRAMO MI, ON BIRA NAS !!!

Pokažite svojim potpisom da u ovoj borbi NISMO SAMI!

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com