PLANIRANJE UBISTVA KATNIĆA I ČAĐENOVIĆA: Đukić i Tuzović odbili da daju iskaz pred ukrajinskim tužilaštvom - Volim Podgoricu

PLANIRANJE UBISTVA KATNIĆA I ČAĐENOVIĆA: Đukić i Tuzović odbili da daju iskaz pred ukrajinskim tužilaštvom

Pred podgoričkim Višim sudom i danas je odgođen početak suđenja optuženima za planiranje likvidacija istaknutih predstavnika tužilaštva, sudsva i policije.

Sud je danas saopštio da je dobio prevedeno pismo, akt, ukrajinskih nadležnih organa vezanih za optuženog Stefana Đukića i Emila Tuzovića.

Razlog za odlaganja je zahtjev advokata Damira Lekića. koji je tražio da dobije još vremena kakao bi se upoznao sa aktom povodom iskzata pred ukrajinsjkim tužilaštvom optuženog Stefana Đukića i Emila Tuzovića.

Sudija Zoran Raodvić je konstatovao da su se Đukić i Tuzović branili ćutanjem, da u dokumentu piše da su odbili da daju izjavu. Međutim, nakon vijećanja povodom zahtjeva advokata lekića i današnje ročište je odgođeno.

To su negodovali neki od optuženih i advokati, smatrajući da nema razloga za odgađanjem i da je bitno da suđenje počne jer je pritvorski predmet.

Sudija je konstatovao da se sudski vještak psihološke struke izjasnio da je optuženi Dušan Dudić sposoban da prati suđenje.

Podsjećamo, Viši sud potvrdio je optužnicu protiv okrivljenih koji su planirali likvidaciju sada bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića. Prema optužnici, meta napada je trebala da bude i sudija podgoričkog Višeg suda Biljana Uskoković.

Prema navodima SDT-a, optužnica je podignuta protiv grupe koju su navodno  formirali Baranin Stefan Đukić i Podgoričanin Emil Tuzović s ciljem likvidacije više osoba.

Osim Tuzovića i Đukića, optuženi su i Zoran Perović, Dušan Dudić, Milan Brajović, Nino Korać, Stefan Mićić, Aleksandar Raičević, Dušan Boljević, Albin R. Salić, Branko D. Pejanović, Haris Tuzović, Goran Milašinović i Bojan G. Lopičić.

“Cilj ove kriminalne organizacije je bio da za potrebe neidentifikovanih lica i za potrebe same kriminalne organizacije vrše likvidacije to jest ubistva i teška ubistva na teritoriji Crne Gore na štetu policijskih službenika, specijalnog tužioca S.Č i glavnog specijalnog tužioca M.K, ali i drugih lica, te da tako djeluju da se pripadnici te kriminalne organizacije, oslobode bilo koje krivične odgovornosti pred sudovima Crne Gore kroz nezakoniti uticaj na izvršnu vlast, a kroz prethodnu smjenu tužilaca koji ih optužuju i gone za krivična djela” navedeno je ranije  iz tužilaštva.

Dalje, prema sumnjama SDT-a, “u tu svrhu organizator okrivljeni Đ.S je samo za predmet koji se vodi protiv njega obezbijedio milion eura koje prema stanju stvari treba dati nosiocima izvršne vlasti – sudijama i tužiocima koji bi preuzeli vođenje predmeta”

“… A nakon smjene tužioca koji su ih optužili za najteža krivična djela, te upravo je u tom dijelu imajući u vidu poznanstva koja proističu iz komunikacija organizatora Đ.S, jasno uočeno da ovaj osumnjičeni kao i pripadnici njegove kriminalne organizacije ostvaruju uticaj na političku elitu u Crnoj Gori, a što je obilježe i biće krivičnog djela iz čl. 401a Krivičnog zakonika Crne Gore” saopštio je ranije specijalni tužilac Miroslav Turković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com