PODGORICA: Naučna konferencija o sportu krajem marta - Volim Podgoricu

PODGORICA: Naučna konferencija o sportu krajem marta

Trinaesta Međunarodna naučna konferencija “Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, biće organizovana od 31. marta do 2. aprila u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore u Podgorici, a okupiće najpoznatije domaće i svjetske naučnike iz oblasti sportskih nauka.

Konferenciju organizuju Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. Pokrovitelj skupa je je Univerzitet Crne Gore, a premijer Milo Đukanović je i ove godine predsjednik Počasnog odbora konferencije.

Kako je saopšteno iz Univerziteta Crne Gore, do sada je prihvaćeno 68 radova, koje potpusuje 129 autora i koautora iz 19 zemalja – Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Mađarske, Indije, Indonezije, Japana, Kosova, Omana, Kine, Katara, Saudijske Arabije, Srbije, Slovenije, Španije, Velike Britanije i Turske.

“Sve je spremno za početak Konferencije. Veoma smo zadovoljni radovima i interesovanjem naučne i stručne javnosti za učešće na konferenciji koju smo za 13 godina postojanja uspjeli da pozicioniramo kao najbolju u regionu”, kazao je predsjednik Priređivačkog odbora konferencije Duško Bjelica.

Konferencija će imati šest plenarnih izlagača. To su profesor Sergej M. Ostojić sa Univerziteta u Novom Sadu, Goran Marković sa Sveučilišta u Zagrebu, Nejc Šarobon sa Univerziteta Primorska iz Kopra, predsjednik turskog Društva za sportske nauke i profesor Hacettepe univerziteta u Ankari Gıyasettin Demirhan, Zang Zhang iz kineskog Olimpijskog komiteta i Junichiro Yamauchia sa Tokio Metropolitan univerziteta u Japanu.

Najbolji radovi biće objavljeni u naučnom časopisu „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“, a ostali u „Sport Mont-u“.

Oba časopisa nalaze se u velikom broju međunarodnih indeksnih baza, a „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ i u Thomson Reuters-u.

1 komentar

  1. Wonderful work! This is the type of information that should be shared around the internet. Shame on Google for not positioning this post higher! Come on over and visit my web site . Thanks =)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com