PODGORICA: Savo Đurišić (30) osuđen na 30 godina zatvora

Savo Đurišić (30) iz Ulcinja osuđen je danas u Višem sudu u Podgorici na 13 godina zatvora zbog ubistva Beće Likaja, kojeg je zatekao u stanu svoje djevojke Mirnese Divljanović.

Prvostepenu presudu izrekla je sudija Vesna Pean.

U završnoj riječi, on je kazao da je „znao da je ona u stanu ne bih išao tamo. Mislio sam da je u Podgoricu, kao što mi je i rekla”, naveo je optuženi.

Svjedočeći u sudu, Mirnesa je kazala da je Đurišić noć prije ubistva pretukao tim istim pištoljem jer je htjela da raskine šesomjesečnu vezu sa njim.

“Savo je kriv. Ovaj čovjek je otišao ni kriv, ni dužan, samo se zadesio tu i eto… Savo je pokucao na vrata jednom, onda je nogom razvalio. U stanu je bilo upaljeno svjetlo, televizor je radio, muzika. Mi smo samo sjedjeli. Ja sa njim nisam imala ništa. Nakon pucanja Savo je pobjegao”, kazala je Divljanović.

Okrivljeni Savo Đurišić je ranije saopštio da je u stanu zatekao polunagog muškarca kog je ubio, i da se zbog toga kaje. On je navodno pošao do stana da uzme neke stvari, gurnuo vrata koja su bila pokvarena nakon čega je čuo “da je nešto lupilo”.

“Izvadio sam pištolj koji nisam repertirao jer je u njemu već bio metak i čuo sam pucnje i više se ničega ne sjećam. Mislim da sam pokušao da podignem tog polunagog muškarca koji se nalazio u stanu. Pištolj nosim zbog bivšeg momka moje djevojke, jer nam je prijetio i napadao nas oružjem”, naveo je u odbrani okrivljeni Đurišić koji je dodao i da je njegova djevojka znala da ima pištolj.

Đurišić  je 03. Marta 2017. godine nakon kraće svađe sa Mirnesom Divljanović oko 19.30 sati došao u stan koji ona iznajmljuje gdje je zatekao u društvu Likaja, nakon čega je iz pištolja pucao u njega i pogodio ga u grudi, ispalivši više hitaca.

“S.Đ. se potom udaljio sa lica mjesta. Službenici OB Ulcinj su, odmah po obavještenju o događaju, preduzeli aktivnosti na pronalasku S.Đ. kojeg su pronašli i lišili slobode oko 20.10 sati. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je kvalifikovao krivično djelo”, naveli su ranije u saopštenju Uprave policije.

Vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button