Policajci odbili da stanu u red za prepoznavanje u slučaju torure nad Jovanovićem - Volim Podgoricu

Policajci odbili da stanu u red za prepoznavanje u slučaju torure nad Jovanovićem

Devet policajaca koji su vršili službene radnje u odnosu na Mila Jovanovića, uhapšenog 2020. godine odbili su danas da stanu u red za prepoznavanje, a nakon optužbi Jovanovića da je nakon hapšenja preživio tešku torturu i mučenje.

Jovanović, navodni član “škaljarskog” klana i Jovan Mrvaljević optužili su pripadnike tadašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOKK) da su ih 30. decembra 2020. tukli, maltretirali, mučili, ucjenjivali, prijetili silovanjem i ubistvom, ali i da će nauditi njihovim porodicama, tražeći da lažno svjedoče da rade za sada pokojnog Kotoranina Jovana Vukotića i da imaju zadatak da ubiju nekog kavčanina.

Među pripadnicima SBPOKK koje su osumnjićili, bio je i Petar Lazović, koji je u julu 2022. godine uhapšen. Lazović je sin nekadašnjeg prvog čovjeka policije Zorana Lazovića, a na teret mu se stavlja vbiše kričilnih djela.

Advokatica Jovanovića, Tatjana Pavličić saopštila je Portalu RTCG da je za danas bila zakazana radnja prepoznavanja policijskih službenika specijalnog odjeljenja, u predmetu oštećenog Mila Jovanovića.

“Tužiteljka Nađa Martinović je organizovala radnju prepoznavanja, i ista nije realizovana, jer je devet policijskih službenika koji su postupali i vršili službene radnje u odnosu na oštećenog Jovanovića, za torturu iz januara 2021.godine, odbili da stanu u red za prepoznavanje”, kazala je Pavličić portalu Javnog servisa.

Dodaje da se navedeno konstatovalo službenom zabilješkom u prostorijama UP u Podgorici.

Pavličićeva je bila prisutna kao punomoćnik Jovanovića.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com