Policija podnijela prekršajne prijave protiv organizatora karavana Odupri se - Volim Podgoricu

Policija podnijela prekršajne prijave protiv organizatora karavana Odupri se

Službenici Uprave policije su, u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjima koja su održana u deset gradova Crne Gore u organizaciji grupe građana, protiv ukupno sedam lica podnijeli 11 zahtjeva za pokretanje prekšajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Radi se o okupljanjima koje je organizovala grupa građana Odupri se, tokom karavana kroz crnogorske gradove proteklog vikenda.
Niame, službenici centara bezbjednosti Budva, Herceg Novi, Bijelo Polje i Pljevlja i odjeljenja bezbjednosti Žabljak, Kotor, Tivat, Mojkovac, Kolašin i Šavnik su, u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjima u pomenutim gradovima koje je organizovala grupa građana, a koja su se održala 13. i 14. aprila 2019. godine, nadležnim sudovima podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.
Radnja prekršaja se sastoji – kako su naveli – u nepodnošenju pisane prijave za održavanje javnog okupljanja, najkasnije pet dana prije njegovog održavanja, a u skladu sa članom 10 stav 1. Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com