Albanski portali: Sprema se atentat na Tačija u Podgorici! - Volim Podgoricu

Albanski portali: Sprema se atentat na Tačija u Podgorici!

Portali na albanskom jeziku pišu su da su crnogorske snage bezbjednosti „u stepenu najveće pripravnosti“, jer posjeduju informacije da srpski nacionalistički krugovi u Crnoj Gori pripremaju atentat na Hašima Tačija!

Navodno je zbog toga otkazano Tačijevo predavanje o evro-atlantskim integracijama u Podgorici.

Dolazak Hašima Tačija, potpredsjednika Vlade Kosova u Podgoricu, blokirao je život u glavnom gradu Crne Gore.

Jake policijske snage ispred doplomatskog predstavništva Kosova u Moskovskoj ulici, kao i u drugim djelovima grada, pojačale su tenziju među Srbima, a posebno onima koji su u Crnoj Gori našli utočište nakon što su protjerani sa vjekovnih ognjišta.

Tači dolazi na poziv Igora Lukšića, crnogorskog šefa diplomatije, a doček če mu sjutra uz najviše državne počasti odati predsjednik Filip Vujanović, premijer Milo Đukanović i šef državnog parlamenta Ranko Krivokapić.

Ispred vile “Gorica” u podne okupiće se građani iz raznih udruženja, od Saveza raseljenih, Udruženje Crnogoraca Metohije, pa porodica nestalih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji „Božur“, boračkih iz 90-ih, organizovaće protest.

Policija je odborila okupljanje, ali su juče poručili da neće dozvoliti izazivanje incidenata.
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom služiće sjutra u 10 časova zaupokojenu liturgiju i pomen žrtavama albanskog terora na Kosovu i Metohiji, u podgoričkoj crkvi Svetog Đorđa.

Po okončanju parastosa, vjernici će poći ispred vile “Gorica”. Protestima će se odazvati čelnici Nove srpske drmokratije i Demokratske narodne partije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com