Bečić čestitao Kurban bajram građanima islamske vjeroispovijesti - Volim Podgoricu

Bečić čestitao Kurban bajram građanima islamske vjeroispovijesti

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je pripadnicima islamske vjeroispovijesti predstojeći Kurban bajram.

On je poželio islamskim vjernicima da praznik provedu u atmosferi porodičnog i duševnog mira, te da im donese radost, neizmjernu sreću i napredak.

“Demokrate koriste i ovu priliku da podsjete na vrijednosti, na koje, naročito u situaciji kada se one pokušavaju dovesti u pitanje vađenjem rigidnih i necivilizacijskih nacrta zakona iz ladica, uvijek valja iznova ukazivati na medjuetnički sklad, slogu i ljubav. Uostalom, to je nešto što nepogrešivo ide ruku pod ruku sa našim sloganom “Pobjede, a ne podjele””, stoji u Bečićevoj čestitki.

Insistirajući na međusobnom uvažavanju, komšijskoj ljubavi i solidarnosti, Bečić ističe da Demokrate dijele vrijednosti koje stoje iza velikih praznika svih religija.

“Kad bi se fokusirali na ono što nas spaja, čega je neuporedivo više u odnosu na ono što nas, eventualno, razdvaja, pomenute vrline univerzalnog smisla bile bi nam svima mnogo dostižnije. Na kraju, neka i ovaj blagdan, Kurban bajram, podstakne trajnije medjukomšijsko razumijevanje i doprinese premošćavanju medjuetničkih i medjuvjerskih udaljenosti, a sve zarad opštedruštvenog boljitka i prosperiteta svih gradjana u Crnoj Gori”, navedeno je u čestitki lidera Demokrata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com