Bečić čestitao Kurban bajram građanima islamske vjeroispovijesti

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je pripadnicima islamske vjeroispovijesti predstojeći Kurban bajram.

On je poželio islamskim vjernicima da praznik provedu u atmosferi porodičnog i duševnog mira, te da im donese radost, neizmjernu sreću i napredak.

“Demokrate koriste i ovu priliku da podsjete na vrijednosti, na koje, naročito u situaciji kada se one pokušavaju dovesti u pitanje vađenjem rigidnih i necivilizacijskih nacrta zakona iz ladica, uvijek valja iznova ukazivati na medjuetnički sklad, slogu i ljubav. Uostalom, to je nešto što nepogrešivo ide ruku pod ruku sa našim sloganom “Pobjede, a ne podjele””, stoji u Bečićevoj čestitki.

Insistirajući na međusobnom uvažavanju, komšijskoj ljubavi i solidarnosti, Bečić ističe da Demokrate dijele vrijednosti koje stoje iza velikih praznika svih religija.

“Kad bi se fokusirali na ono što nas spaja, čega je neuporedivo više u odnosu na ono što nas, eventualno, razdvaja, pomenute vrline univerzalnog smisla bile bi nam svima mnogo dostižnije. Na kraju, neka i ovaj blagdan, Kurban bajram, podstakne trajnije medjukomšijsko razumijevanje i doprinese premošćavanju medjuetničkih i medjuvjerskih udaljenosti, a sve zarad opštedruštvenog boljitka i prosperiteta svih gradjana u Crnoj Gori”, navedeno je u čestitki lidera Demokrata.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button