Beogradski analitičar: Nema dokaza da je Tači zločinac - Volim Podgoricu

Beogradski analitičar: Nema dokaza da je Tači zločinac

Direktor beogradskog Centra za etničke odnose dr Dušan Janjić kazao je da “na Amfilohijevu žalost“, sve dosadašnje istrage nijesu pokazale direktnu vezu Hašima Tačija i ratnih zločina, te da dio javnosti zaboravlja da je Tači bio komesar, a ne komandant, da ne znaju istoriju kosovskog sukoba, ali ni sadašnju realnost Kosova.

„Njima je Hašim Tači opasniji od Ramuša Haradinaja, koji je dva puta bio u Haškom tribunalu ili od, recimo, Fatmira Limaja, ili od nekih komandanata sa kojima su spremni da sarađuju u nekim sumnjivim radnjama“, kazao je Janjić za Portal Analitika, dodajući da je veoma interesantno da je upravo Tači toliki trn u oku.

On je ocijenio da je jako dobro što politička zloupotreba ove posjete od strane Srpske pravoslavne crkve nije dobila širu podršku crnogorske javnosti, te da nije omela Vladu Crne Gore da realizuje posjetu kosovskog potpredsjednika Vlade, iako po nešto skraćenom programu.

Janjić ističe da je posjeta Tačija veoma dobra stvar jer pokazuje razumljivi interes crnogorske i kosovske strane da dobro upravljaju rizicima.

„Što se tiče obostrane koristi, posjeta Hašima Tačija je dio šire obaveze o unapređenju bilateralnih odnosa u regionu. Mislim da će ova posjeta doprinijeti unapređenju bilateralnih ali i ekonomskih odnosa i da će proširiti obim saradnje ne samo vlada Crne Gore, Srbije i Kosova, nego i društava tri države – posebno Srba i Crnogoraca koji žive na Kosovu“, naveo je Janjić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com