Brajović:Novi sam predsjednik SDP - Volim Podgoricu

Brajović:Novi sam predsjednik SDP

Svi dosadašnji kontakti koje ostvarujem u partiji tokom predstavljanja svog programa daju mi za pravo da vjerujem da ću nakon 3. juna biti novi predsjednik Socijaldemokratske partije SDP, kazao je u intervjuu Dnevnim novinama kandidat aktuelni potpredsjednik SDP-a i ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović. 

On je naglasio da će mu to pričinjavati veliku čast, ali istovremeno i obavezu, jer je prirodno da očekivanja od SDP rastu kako Crna Gora napreduje na putu ka Evropskoj uniji i NATO. 

„I u ovom vremenu je potrebna prosvjetiteljska uloga SDP, gotovo jednaka onoj koju je imala tokom haotičnih devedesetih godina, kada je zajedno sa Liberalnim savezom čuvala obraz Crnoj Gori i nosila luču slobode i demokratije“, rekao je Brajović.

Na pitanje šta će promijeniti u SDP-u ukoliko budete izabrani za predsjednika Brajović je rekao da će SDP na partijskim organima utvrđivati politiku koja mora biti stabilna i prepoznatljiva, zasnovana na izvornom programu koji punih 25 godina služi na čast i SDP-u i Crnoj Gori. 

„Povratiću pomalo narušeni izvorni partijski identitet i insistiraću da naša politika ne bude zbunjujuća, nego jasna i razumljiva članstvu i javnosti“, najavio je on.

Odgovarajući na pitanje postoji li opasnost da se SDP na Kongresu podijeli na njegove i pristalice Ranka Krivokapića Brajović tvrdi da ne postoji realna opasnost za tako nešto, „budući da je SDP važnija od bilo kojeg pojedinca“. 

„Zato sam siguran da ćemo, kao partija sa četvrt vijeka dugom tradicijom, pokazati puni demokratski kapacitet i sačuvati jedinstvo, što je u ovom momentu najvažnije“, naveo je Brajović između ostalog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com