DF: Skupština da istraži zloupotrebe SDP-a - Volim Podgoricu

DF: Skupština da istraži zloupotrebe SDP-a

Skupština Crne Gore treba da isgraži navode o najnovijim zloupotrebama državnih resursa u partijske svrhe kao i da nastavi iznalaženje odgovora nakon usvajanja tehničkih izvještaja u aferama Snimak i Telekom, jer je djelovanje pravosuđa u tim slučajevima i dalje nezadovoljavajuće. To su u amandmanima na predloženi tekst deklaracije i preporuka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje POSP istakli poslanici Demokratskog fronta Slaven Radunović, Iredrag Bulatović i Koča Pavlović.

Dan je nedavno objavio dokumenata o navodnoj zloupotrebi državnih resursa Socijaldemokratske partije uoči parlamentarnih izbora 2012. godine.

Predstavnici DF-a predlažu da se u dokumentu koji članovi POSP-a treba da usvoje na kraju dvodnevnog zasjedanja koje počinje danas konstatuje da pozdravljaju otvaranje dva nova pregovaračka poglavlja i još jednom podsjećaju na potrebu ukupne ravnoteže u pregovorima.

“Posebno se ukazuje na poglavlja koja se tiču vladavine prava (23 i 24) i poziva na efikasno sprovođenje akcionih planova, sa posebnim fokusom na praćenje ostvarenih rezultata na terenu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, uključujući korupciju na visokom nivou navedeno je u amandmanu uz naglasak da napredak u pregovorima treba da bude praćen stvarnim napretkom u sprovođenju i primjeni”, kazali su poslanici DF-a.

Predstavnici DF-a amandmanom traže i da se u deklaraciji i preporukama naglasi “neophodnost političke volje za ostvarivanje i održavanje suštinskog napretka u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, koji je pokazatelj nezavisno-sti, efikasnosti i profesionalnosti pravosudnog sistema”. Iskazuju očekivanje da će novi vrhovni državni tužilac uskoro opravdati ukazano povjerenje.

 

2 komentara

  1. I’m impressed, I have to admit. Actually rarely must i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you’ve got hit the nail to the head. Your notion is outstanding; the issue is something which there are not enough individuals are speaking intelligently about. We are very happy that I came across this in my search for some thing regarding this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com