DRŽAVNI POSAO Kolašinci nemaju plate, nemaju rate, a sada ni internet! - Volim Podgoricu

DRŽAVNI POSAO Kolašinci nemaju plate, nemaju rate, a sada ni internet!

Nakon nezadovoljstva zaposlenih u kolašinskom javnom sektoru jer im je predsjednica opštine Željka Vuksanović zabranila da uzimaju robu i prehrambene proizvode na rate, juče je uslijedilo još jedno iznenađenje.

Kako su za Dnevne novine kazali radnici koji su iz straha od gubitka posla željeli da ostanu anonimni, Vuksanović je donijela naredbu da se isključe službeni telefoni i internet u svim prostorijama osim njene kancelarije.

“Pored činjenice da mjesecima ne primamo zarađene plate, već desetak dana nemamo ni internet, telefon i faks. Koliko smo upućeni, predsjednica opštine je donijela tu naredbu kao mjeru štednje. Naravno, u njenom kabinetu imaju i internet, telefon, faks, dakle sve neophodno za nesmetan rad”, rekao je jedan od zasposlenih u Opštini.

Prva žena Kolašina nastavila je po starom običaju, pa i ovoga puta nije željela da odgovori na pitanja Dnevnih novina zbog čega se i kada odlučila na ovaj vid štednje.

Kako su Dnevne novine ranije objavile, Vuksanović je kao mjeru štednje nedavno uvela zabranu izdavanja potvrda kojima zaposleni mogu da kupuju prehrambene proizvode, odjeću i obuću na rate.

“Radnicima su ukinuta sva prava. Pored toga što smo gladni, jer ne primamo plate, nemamo više uslova za rad, nemamo adekvatnu opremu za posao kojim se bavimo, a sada evo ne možemo na rate kupiti cipele, a ne šta drugo” rekao je nedavno predsjednik sindikata Službe zaštite i spasavanja iz Kolašina Vuksan Popović.

Prema posljednjim podacima, u Opštini su zaposlena 224 radnika.

2 komentara

  1. This could be the correct blog for would like to check out this topic. You are aware of a great deal of its virtually tricky to argue together with you (not too I just would want…HaHa). You certainly put a different spin with a topic thats been written about for several years. Great stuff, just great!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com