KIM STIGAO U RUSIJU - Volim Podgoricu

KIM STIGAO U RUSIJU

Sjevernokorejski lider Kim Džon Un stigao je blindiranim vozom u Rusiju, gdje će se sjutra u Vladivostoku sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kimu je po dolasku na željezničku stanicu Hasan u Primorskom regionu priređen doček uz cveće i tradicionalnu dobrodošlicu hlebom i solju, prenijela je agencija RIA.

“Raduje me posjeta Rusiji”, rekao je Kim po izlasku iz voza u Hasanu, gdje ga je sačekao ruski ministar za Daleki istok i Arktik Aleksandar Kozlov, prenosi Tass.

Kozlov je izrazio nadu da će ova posjeta ostati Kimu u srdačnoj uspomeni.

“Kim Džong Un je rekao da ovo nije njegova posljednja posjeta Rusiji. Rekao je da je ovo samo prvi korak”, saopštili su ruski zvaničnici.

Osim Kozlova, Kima su dočekali gubernator Primorskog regiona Oleg Kožemjako, kao i ruski ambasador u Sjevernoj Koreji Aleksandar Macegora.

Sjevernokorejski lider posjetio je Kuću rusko-korejskog prijateljstva.

Iz stanice Hasan, Kim se vozom uputio prema Usurijsku, odakle će transsibirskom željeznicom doći do Vladivostoka.

Agencije

1 komentar

  1. I don’t know why yet this website will be launching extremely sluggish for me personally. Is anyone else having this issue or possibly this any issue on my small conclusion? I’ll return down the road and see if the problem still is out there.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com