KOVAČEVIĆ: Ne znam zašto je URA podlegla pritisku, zvaću njihovog predsjednika opštinskog odbora - Volim Podgoricu

KOVAČEVIĆ: Ne znam zašto je URA podlegla pritisku, zvaću njihovog predsjednika opštinskog odbora

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ocijenio je da je “izvršeno nasilje” nad njegovom izjavom tokom obilježavanja godišnjice bitke na Grahovcu kada je kazao “da će sa onima koji im ne budu braća postupati kao sa Turcima”.

URA osudila izjavu Kovačevića: Zbog podsticanja mržnje i netrpeljivosti da hitno reaguju nadležni organi

Kovačević pod lupom tužilaštva

Mediji, kaže, “kreiraju priče i slučajeve”.

“A ja sam često njihova meta”, dodao je Kovačević gostujući na Prvoj televiziji, prenosi portal Radio televizije Nikšić (RTNK).

Niko, tvrdi, nije na ispravan način interpretirao ono što je rekao.

“Izvršeno je nasilje nad onim što sam rekao i pokušali su da nanesu političku štetu meni i političkoj stranci kojoj pripadam”, istakao je Kovačević.

On je ranije rekao da nije pomenuo u negativnom kontekstu bilo kakav narod – već da je u pozitivnom kontekstu pominjao Crnogorce i Hercegovce.

“U mom govoru nema nikakvog poziva na nasilje”, dodao je ranije Kovačević.

Više državno tužilaštvo ovim povodom je formiralo predmet. Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić” predao je inicijativu za njegovo razrješenje, a Opštinski odbor Građanskog pokreta (GP) URA Nikšić mu je juče otkazao podršku.

https://www.vijesti.me/vijesti/politika/712738/kovacevic-ne-znam-zasto-je-ura-podlegla-pritisku-zvacu-njihovog-predsjednika-opstinskog-odbora#:~:text=U%20odnosu%20na,rekao%20je%20Kova%C4%8Devi%C4%87.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com