ŽIVKOVIĆ: Mandić i Knežević ucjenjuju Spajića zbog dvojnog državljanstva - Volim Podgoricu

ŽIVKOVIĆ: Mandić i Knežević ucjenjuju Spajića zbog dvojnog državljanstva

Bez obzira na revanšizam, medijski, politički i pravosudni progon DPS je i dalje na nogama, i to kao najjači politički subjekt u Crnoj Gori, poručio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

On je na opštinskoj izbornoj konferenciji u Herceg Novom kazao da je DPS dugo godina u opoziciji u tom gradu, ali da ima izuzetno jako jezgro podrške.

“Neka druga partija to ne bi uspjela, a mi čuvamo relevantnost i odgovaramo izazovima, nakon 30 godina vršenja vlasti”, poručio je Živković.

Živković je podsjetio da DPS pravi promjene u svojoj politici i u partiji, ali ne da bi se bilo kome prilagodili, već zato što su svjesni da bolja i uspješnija DPS znači bolju i uspješniju Crnu Goru.

“U kakvom ambijentu živimo – danas je najvažnije biti vlast po svaku cijenu. A osnovna mjera da biste došli do vlasti ili je zadržali je ucjena. Andrija Mandić i Milan Knežević ucjenjuju Milojka Spajića – cijena zadržavanja na vlasti je promjena Ustava, državnih simbola i uvođenje dvojnog državljanstva. Da bi ostao u vlasti naš premijer pristaje da se razračunava sa nacionalnim interesima Crne Gore”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, “nema te cijene pod kojom bi DPS pohrlila za vlast i prodala tekovine prethodnih političkih generacija – mukotrpno obnovljenu nezavisnost, očuvan građanski i multinacionalni sklad, članstvo u NATO i ulazak u EU”.

“Ostaćemo u opoziciji koliko god bude potrebno da ne predajemo državu velikosprskom nacionalizmu. Smijenili smo dvije vlade i treću čeka takva sudbina. Crna Gora je danas prepoznata po političkoj nestabilnosti. Ko će doći da bilo šta uloži kod nas ako nema zdrav politički ambijent?”, pita se Živković.

Živković tvrdi da DPS koalicioni kapacitet, ali na drugoj strani nema hrabrosti da se uđe u koaliciju sa jedinom patijom koja može da obezbijedi stabilnost, jer Beogradu ne odgovara politička stabilnost.

“Znaju kad mi dođemo na vlast nema više obračuna sa Crnom Gorom. Sudbina naše države povezana je sa DPS. Zato moramo još vrijednije raditi da se što prije vratimo na vlast”, zaključio je Živković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com