Krivokapić došao na sjednicu Odbora za bezbjednost, DF i DPS se nisu pojavili

Sjednica Odbora za bezbjednost na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, nije održana jer nije bilo kvoruma.

Na sjednici se nisu pojavili predstavnici Demokratskog fronta, na čelu sa predsjednikom ovog parlamentarnog tijela Milanom Kneževićem, kao ni predstavnici DPS-a zbog ranijeg bojkota parlamenta.

Premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić i v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić pojavili su se zajedno u Parlamentu Crne Gore, u kojem je danas trebala da se održi sjednica Odbora za bezbjednost.

Na sjednici su poslanici Demokrata Dragan Krapović i Boris Bogdanović, URA-e Miloš Konatar i SNP-a Dragan Ivanović.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zakazao je za danas sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu sa jednom tačkom dnevnog reda – predlogom za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost. 

Knežević je juče poslao saopštenje u kojem objašnjava da je Bečića obavijestio da neće sazvati sjednicu Odbora na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Vukšića, zbog, kako je rekao, ignorantskog odnosa premijera prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na kontrolno saslušanje 2. juna.

S obzirom da DPS bojkotuje rad parlamenta, ni Mevludin Nuhodžić (DPS) koji je zamjenik predsjednika neće se pojaviti na sjednici.

(Vijesti)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button