Lukšić u radnoj posjeti Americi - Volim Podgoricu

Lukšić u radnoj posjeti Americi

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić boraviće od danas do 11. marta u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je najavljeno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija potpredsjednik Lukšić će se u Njujorku susresti sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom i predsjedavajućim Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Samom Kutesom.

“U okviru radne posjete Njujorku, potpredsjednik Vlade učestvovaće i na Tematskoj debati na visokom nivou „Unaprjeđenje rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena i djevojčica kroz transformativnu Post-2015 razvojnu agendu“. Takođe, razgovaraće sa crnogorskom dijasporom u Njujorku a održaće i predavanje na Međunarodnom institutu za mir”, saopšteno je iz MVEI.

Tokom radne posjete Vašingtonu, potpredsjednik Lukšić će se susresti sa pomoćnicom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju u Stejt Departmentu Viktorijom Nuland. Pored bilateralnh susreta sa predstavnicima administracije, predviđeni su i susreti u Kongresu kao i obraćanje u Atlantskom savjetu SAD.

“Posjeta će biti prilika da se razmijene mišljenja o bilateralnoj saradnji i da se ukaže na napredak Crne Gore u evropskim i evroatlantskim integracijama, sa posebnim osvrtom na napredak ka članstvu u NATO”, navodi se u najavi.

(rtcg)

(foto Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com