Nikolić doputovao u Budvu - Volim Podgoricu

Nikolić doputovao u Budvu

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je večeras u Budvu, gdje će učestvovati na Samitu predsjednika “Brdo-Brioni procesa”.

Samit “Brdo-Brioni” procesa počeo je večerom koju je u čast visokih gostiju, šefova država iz regiona, priredio predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Samitom, čija plenarna sjednica će biti održava sjutra u hotelu “Avala”, u dogovoru sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom i predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, predsjedava predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Predsjednici država Zapadnog Balkana i predsjednici Hrvatske i Slovenije ovom inicijativom imaju ambiciju da ojačaju politički dijalog regiona i Evropske unije, koristeći podršku i pomoć zvaničnog Zagreba i Ljubljane kao njenih članica, navodi se u najavi kancelarije predsjednika Crne Gore.

Na sastanku, kojem će prisustvovati i predsjednik Austrije Hajnc Fišer, biće naglašene, kako se ističe, vrijednost integracija i regionalnih projekata.

Samit će biti i prilika za brojne bilateralne susrete učesnika, a predsjednik Srbije imaće razgovore sa kolegama iz Makedonije i Austrije, Đorđom Ivanovim i Hajncom Fišerom.

“Brdo-Brioni” proces je praksa održavanja skupova, koja je počela na Brdu kod Kranja u Sloveniji i na Brionima u Hrvatskoj, a ima za cilj jačanje regionalne saradnje i podsticanje političkog dijaloga regiona i EU.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com