Samardžić: Vojska doprinosi sistemu kolektivne bezbjednosti - Volim Podgoricu

Samardžić: Vojska doprinosi sistemu kolektivne bezbjednosti

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić ocijenio je, tokom zvanične posjete Oružanim snagama Austrije, da crnogorska Vojska doprinosi sistemu kolektivne bezbjednosti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Generala Samardžića primio je njegov austrijski kolega, general Othmar Commend.

Tokom razgovora, razmijenjena su iskustva o aktuelnim dešavanjima u regionu, izbjegličkoj krizi, učešću u mirovnim operacijama, kao i o procesu implementacije koncepta operativnih sposobnosti.

Kako se navodi u saopštenju, bilo je riječi i o pripremama za zajedničku vježbu u Crnoj Gori 2017. godine, a saradnja u oblasti obuke planinskih jedinica ocijenjena je veoma uspješnom.

Admiral Samardžić je domaćine upoznao sa dostignućima Vojske Crne  Gore u reformi odbrambenog sektora i prezentovao planove za naredni period. On je posebno istakao važnost doprinosa Vojske Crne Gore sistemu kolektivne bezbjednosti.

Razgovorima su prisustvovali ambasador Crne Gore u Austriji Ivan Milić i vojni ataše, general Ljubiša Jokić.

Admiral Samardžić će sjutra posjetiti Centar za obuku planinskih jedinica u Salfeldenu.

2 komentara

  1. I’m impressed, I must say. Genuinely rarely will i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you’ve got hit the nail about the head. Your thought is outstanding; the problem is something too little folks are speaking intelligently about. I am happy that we found this inside my search for some thing regarding this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com