Šehović: Za Krivokapića više neće biti mjesta u vlasti - Volim Podgoricu

Šehović: Za Krivokapića više neće biti mjesta u vlasti

Cilj razgovora koje je inicirao predsjednik Socijaldemokratske partije i Skupštine Crne Gore Ranko Krivokanić nije prevazilaženje političke krize, već njegova namjera da se adekvatno pozicionira unutar opozicionog bloka pošto u vlasti nakon izbora za njega više neće biti mjesta, kazao je u intervjuu za Dan funkcioner Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović.

Na pitanje kako komentariše to što predsjednik Skupštine Crne Gore na sastanak nije pozvao jedino predsjednika Socijaldemokrata Crne Gore Ivana Brajovića Šehović je odgovorio da je predsjednik Skupštine na taj način pokazao političku neodgovornost i još jednom demonstrirao nedostatak demokratskog kapaciteta, ali i nemogućnost da razdvoji državni od ličnog i partijskog interesa.

„Razumijemo da cilj razgovora, nažalost, nije prevazilaženje aktuelih političkih izazova sa kojima se suočavamo, već namjera predsjednika parlamenta da, suočen sa padom rejtinga partije čiji je predsjednik i jačanjem Socijaldemokrata Crne Gore, iskoristi te razgovore kako bi se adekvatno pozicionirao unutar opozicionog bloka, u kojem će nakon izbora djelovati, budući da je svjestan da u ovoj vlasti, koja mu svakim danom sve više izmiče, mjesta za njega više nema. Ali, ipak smo očekivali da će to uraditi suptilnije i sa više stila, a ne na ovako očigledan i pomalo nervozan način“, naveo je Šehović.

Prema njegovim riječima zato je dominantan cilj razgovora, na način na koji ih je zamislio predsjednik parlamenta, zapravo dobijanje odgovora na pitanje ko je prvi, ko drugi a ko treći opozicionar.

„To nas ne interesuje, budući da smo sigurni da ćemo nakon izbora biti u prilici da sa pozicije vlasti sa svima koji dijele naše temeljne vrijednosti radimo na realizaciji vizije agresivnog ekonomskog razvoja, sa kojom ćemo u narednom periodu upoznati građane. S druge strane, nepozivanje predsjednika SD Ivana Brajovića na sastanak jeste i nepromišljena reakcija na to što smo javno demistifikovali priču o „kolašinskom scenariju” koji je spreman u Podgorici, a nakon toga i u čitavoj Crnoj Gori, sve pod plaštom „pomirenja” i „ujedinjenja”, što se ponovo i ovih dana, na gotovo istovjetan način, počinje eksploatisati“, rekao je on.

Prema njegovim riječima, naravno neuspješno, jer su naši građani siti politike sjedjenja na dvije stolice, bježanja od odgovornosti, ugrožavanja vitalnih nacionalnih interesa povlađivanjem populistički nastrojenoj javnosti i takvu politiku više neće podržavati, bez obzira na demokratske oblande u koje se želi upakovati.

Odgovarajući na pitanje da li je SD donio odluku o načinu izlaska na izbore?

Šehović je saopštio da će odluka o načinu izlaska na izbore biti blagovremeno donijeta na odgovarajućim partijskim organima, u skladu sa statutom partije, tako da je u ovom momentu ne bih prejudicirao.

„Svoj stav o tome ću iznijeti kada za to dođe vrijeme. Veći dio naše bivše partije koji je prešao u Socijaldemokrate, kao i ogroman broj novih, mahom mlađih ljudi koji nam iz dana u dan prilaze, čine nas potpuno spokojnim kada je u pitanju ishod izbora, tako da smo za njih potpuno spremni, nezavisno od toga kada će biti održani i kako ćemo na njih izaći. Poseban kvalitet smo dobili i sa iskusnijim socijaldemokratama koji upravo u nama vide prirodne nastavljače izvornih socijaldemokratskih principa koje su oni utemeljili, a koji su se u poslednjih nekoliko godina udaljili od politike, nezadovoljni činjenicom što je nekadašnja prava socijaldemokratska ideja počela da blijedi i da se gubi u dnevnom politikanstvu“, rekao je on između ostalog.

2 komentara

  1. hi there and thank you for your info – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this web site, as I experienced to reload the website a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my email and can look out for a lot more of your respective intriguing content. Make sure you update this again very soon..

  2. After examine a number of of the blog posts in your web site now, and I truly like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site checklist and will probably be checking again soon. Pls take a look at my website as properly and let me know what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com