Šesti dan demonstracija: Zajedno vojska, policija i studenati - Volim Podgoricu

Šesti dan demonstracija: Zajedno vojska, policija i studenati

Okupljanje čalnova reprezentativnih Policijskog i Vojnog sindikata Srbije, koji protestuju nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbjednosti i opštim stanjem u društvu, počelo je danas oko 12.00 ispred Vlade Srbije.

Njima su se danas pridružili i građani, mahom mladi koji šesti dan protestuju nezadovoljni pobjedom Aleksandra Vučića na izborima za predsjednika Srbije.

Okupljeni nose državne i sindikalne zastave, kao i transparente “Oteli su mi stan, smanjili penziju, šta je sljedeće”, “Tuđe nećemo, svoje ne damo”, “Protiv dikskriminacije”, “No pasaran”, “Hoćemo da živimo ne, da preživljavamo”, “Protiv diktature kapitala”…

Saobraćaj u Nemanjinoj i Kneza Miloša je obustavljen.

Protestu vojnog i policijskog sindikata pridružili su se i mladi koji od ponedjeljka protestuju nezadovoljni pobjedom Aleksandra Vučića na izborima za predsjednika Srbije, traže smjenu članova Republičke izborne komisije, Regulatornog tela za elektronske medije, urednika Radio-televizije Srbije, predsjednice Skupštine Srbije Maje Gojković i sređivanje biračkog spiska.

Sindikati vojske i policije najavili su da će danas, na petom protestu zatražiti od Vlade poštovanje Zakona o radu i popravljanje stanja u Vojsci Srbije koju po njihovim navodima, “svakog dana napuste četiri pripadnika”.

Protest Policijskog i Vojnog sindikata Srbije podržala je i Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” navodeći da se njegovi učesnici bore protiv “namjere vlasti da policiju i vojsku privatizuje, instrumentalizuje i pretvori u svoje partijske jurišnike”.

Prema ranijim najavama učesnici protesta trebalo bi da održe i šetnju do zgrade Ministarsta unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša.

(Beta/Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com