U Hrvatskoj najavljeni protesti zbog Vučića - Volim Podgoricu

U Hrvatskoj najavljeni protesti zbog Vučića

Predsjednik udruženja Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Josip Đakić i udruženje udovica hrvatskih branitelja najavili su proteste zbog dolaska Vučića.

 

“HVIDR-a je uvijek bila uz naše roditelje, i porodice poginulih, nestalih i zatvorenih pa će i ovom trenutku izraziti negodovanje zbog dosadašnjeg nečinjenja srpskih vlasti i Vučića jer mjerila i kriterijumi koji su građeni kao posebna mjerila i kriterijumi u pretpristupnim pregovorima Srbije s EU nijesu ispunjeni”, rekao je Đakić, prenijela je regionalna N1 televizija.

Prema pisanju medija, protest zbog dolaska predsjednika Srbije u Zagreb zakazan je za ponedjeljak ujutro na Markovom trgu, gdje se nalaze sjedišta Vlade i Sabora, najavilo je Udruženje udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Večernji list navodi i da je penzionisani general Željko Sačić organizovao hrvatske branitelje da obezbjeđuju protest.

“Želimo da izrazimo protest prema jednoj neistini, koja se uporno od vođstva Srbije gura u javnost negiranjem strašnih zločina, nepravdi i zla. Naše vođstvo, umjesto da učini nešto, oni dopuštaju da nama ‘velikosrbi’ pričaju u Njujorku o Jasenovcu i Holokaustu. To je suluda stvar, izvrtanje teza”, rekao je Sačić.

Dodaje da Vučić “nije učinio ništa da bi se riješilo pitanje nestalih iz Domovinskog rata i da se nikad nije odrekao svojih stavova iz devedesetih”.

 

Poslanik opozicione Socijaldemokratske partije i bivši ministar branitelja Fred Matić izjavio je da misli da će protest zbog Vučićevog dolaska biti “doziran” i da neće biti nereda.

“Mislim da od toga neće biti ništa. Ako Crkva i HDZ to ne podrže, nema od toga ništa. Oni će to dozirati. Sve će završiti na tome: ‘Mi se bunimo, a on je ipak došao. Šta su ga onda zvali?”, rekao je Matić novinarima u Saboru.

1 komentar

  1. This is really serious, You’re an exceptionally seasoned writer. I have signed up with your feed plus count on enjoying your personal tremendous write-ups. On top of that, I’ve got shared your web blog in our social networking sites.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com