Vlahović: Brisel prati dešavanja u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Vlahović: Brisel prati dešavanja u Crnoj Gori

Delegacija Crnogorske demokratske unije predvođena liderom Miodragom Vlahovićem učestvovala je u Briselu na dvodnevnom okruglom stolu na visokom nivou o Zapadnom Balkanu. Vlahović je na kraju posjete kazao da je neizbježna tema bila i aktuelna politička situacija u Crnoj Gori u vezi sa protestima.

“Veoma smo zadovoljni sa onim što smo čuli ovdje. Sa pažnjom se prate dešavanja u Crnoj Gori. Postoji jedan realističan stav bez obzira što je prvih dana bilo različitih informacija, polu informacija i malicioznih interpretacija kojim su nažalost doprinijeli i neki naši poslanici. Mislim da su stvari sada jasnije i mi smo iskoristili priliku u svim našim komunikacijama upravo da upoznamo naše prijatelje u Evropskom Parlamentu o čemu se radi, kakvi su to procesi i koliko je Crna Gora blizu NATO pozivnice”, naveo je Vlahović za radio Antenu M.

Ističe da je iskazana jasna podrška Crnoj Gori na njenom evroatlanskom putu.

“Gospodin Pike iz Direktorata za susjedstvo i proširenje EK za Crnu Goru je rekao da smo lider u regionu, da smo na samim vratima NATO-a, ali ukazao i da ima još puno da se radi, u smislu, kako on kaže, djelovanja na terenu i slobode javne riječi. Impresije su nakon posjete Stoltenberga i 28 ambasadora veoma pozitivne i to su neki ambasadori potvrdili i na samom skupu. U Briselu su pozvali na oprez i uzdržanost i potrebu da se politički i demokratski procesi u Crnoj Gori zadrže u institucijama”, zaključuje Vlahović na kraju posjete.

Okrugli sto organizovao je Savez liberala i demokrata za Evropu u Evropskom parlamentu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com