VUJANOVIĆ IDE U POTOČARE: To je bio genocid - Volim Podgoricu

VUJANOVIĆ IDE U POTOČARE: To je bio genocid

Ja nemam dilemu. U Srebrenici se desio genocid, kazao je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

Vujanović u intervjuu za sarajevske novine Dani govori o predstojećoj posjeti Bosni i Hercegovini, o tome da li je nedavni spor dvije države oko Sutorine uticao na njegov lični odnos sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i zašto se Moskva toliko protivi ulasku Crne Gore u NATO, od kojeg Podgorica očekuje poziv za priključenje do kraja 2015.

Za razliku od predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je odbio poziv da 11. jula 2015. posjeti Bosnu i Hercegovinu kako bi prisustvovao obilježavanju dvije decenije genocida u Srebrenici, predsjednici Crne Gore, Hrvatske i Slovenije Filip Vujanović, Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor već su potvrdili da će prisustvovati komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari.

“U Srebrenicu ove godine idem sa istim osjećanjem koje sam imao i 2010., kada sam posjetio Potočare: sa velikim žaljenjem i tugom jer se krajem XX vijeka u Evropi dogodio takav strašan zločin; istovremeno, odlazim sa osjećanjem dubokog poštovanja prema svim nevino stradalim žrtvama srebreničkog genocida. Ovo govorim ne samo kao predsjednik Crne Gore nego i kao čovjek koji se nada i vjeruje da se ono što se dogodilo u Srebrenici neće ponoviti. Nikome i nikada!”,rekao je Vujanović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com