PORODICU ĐOKIĆ UPUCALI I SPALILI IZ OSVETE? Nova teorija koju iznosi njihov komšija baca novo svjetlo na tragediju

Misterija ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca traje dvije nedjelje, policija traga za ubicama danonoćno, ispitano je više od sto ljudi, ali novih zvaničnih informacija o tome ko bi mogao biti egzekutor za sada – nema. U međuvremenu, pojavila se još jedna teorija kao motiv ubistva Gorana, Gordane i Lidije. Naime, mještani pričaju da je možda riječ o osveti.

“Mislim da je neko želio da njihova likvidacija izgleda kao pljačka kako bi sakrio prave motive. Jer, ako se otkrije motiv, doći će se i do ubice. Priča se po mjestu da je u pitanju neka osveta, ali je to na policiji da utvrdi. Da li bi neko zatro cijelu porodicu zbog novca? Ako i bi, koji bi to iznos bio?”, rekao je za Alo komšija ubijenog Gorana i dodao da se po selu priča da je u pitanju osveta:

“Upravo zbog toga sumnjamo da su ubijeni zbog osvete, a tu sumnju potkrepljuje informacija da je Goran navodno ljudima pozajmljivao novac. Možda je s nekima sklopio ugovor o zajmu, a taj kasnije nije imao da mu vrati, pa je Goran možda preuzeo njegovu imovinu. Takođe, postoji mogućnost da nekome nije htio da pozajmi novac i da se i u tome krije motiv. Sa druge strane, policija pretresom stana i mjenjačnice Đokića nije pronašla svesku dužnika niti bilo koji materijalni dokaz koji bi ukazivao na to da je Goran pozajmljivao novac drugima”, rekao je on.

O tome kako su Đokići oteti takođe postoji više teorija

O tome kako ih je ubica natjerao na taj potez iznijeto je nekoliko teorija, od toga da je bio maskiran u policajca, da je bio neko koga su Đokići poznavali i kome su vjerovatli, a čemu u prilog ide da su se i Goran i Lidija u to vrijeme dopisivali sa prijateljima o uobičajenim temama ne dajući nijedan znak da nešto nije u redu, pa sve do toga da im je neko prepriječio put i iz drugog automobila ih natjerao da skrenu sa svoje rute.

Ono što je sigurno, a što se pokazalo kada su tijela pronađena – ubistvo je bilo do detalja isplaniralo, u njemu je učestvovalo najmanje dvoje ljudi koji su bili odlično upoznati sa terenom kojim su se kretali i na kojem su izvršili zločin.

U utorak je porodica prijavila nestanak Đokića kada je primijećeno da dva dana nisu otvorili mjenjačnicu koju su držali u Aleksinci i u kojoj se upravo traži motiv za ovaj zločin. Od početka potrage, navodilo se da su imućna porodica i da bi otmica mogla da bude razlog njihovog nestanka. Šest dana kasnije, u subotu u ataru sela Tešica pronađen je njihov automobil “pasat”, potpuno izgorio, a nedugo zatim 10 kilometara dalje, u ataru sela Moravac iz kog su i krenuli, pronađena su njihova beživotna tijela, prostreljena i zapaljena, prekrivena granjem, lišćem i daskama.

Ubrzo je utvrđeno da je nestala kutija u kojoj je Goran držao novac, pa je istraga krenula u tom pravcu. Prvo su se pominjale sveske Goranovih dužnika, za kojeg je navedeno da je bio pošten čovjek, nikome dužan, ali da je određenim ljudima pozajmljivao veće svote novce…

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com