Poslovni saradnik kuma Vesne Medenice “jedan od top pet krijumčara kokaina u Evropi” - Volim Podgoricu

Poslovni saradnik kuma Vesne Medenice “jedan od top pet krijumčara kokaina u Evropi”

Premijer u tehničkom mandatu dr Dritan Abazović aludirao je na Miletu Ojdanića, koji je uhapšen u aktuelnoj akciji istražitelja, kada je govorio da jedan od uhapšenih važi za “jednog od top pet krijumčara kokaina na području Evrope”.

Portal PRESS istraživao je ko je Mileta Ojdanić i sa kim je povezan.

U podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) može se vidjeti da je Ojdanić bio osnivač i izvršni direktor tivatske kompanije “Wynn”, koja je u međuvremenu promijenila ime u “Cattaro Company Group” i sjedište u Kotoru i koja je sada u vlasništvu tivatskog biznismena Rada Arsića, kuma uhapšene nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

U toj kompaniji Arsić i Ojdanić su kratko zajedno poslovali.

“Cattaro Company Group” je firma koja je u 2021. godini Upravi prihoda i carina Crne Gore prijavila ukupnu aktivu od 1.856.778 eura.

Ojdanić se, sa druge strane, vodi i kao suvlasnik i izvršni direktor kompanije “Ruža Co”, sa ukupnom aktivom od 564.599 eura na kraju 2021. godine.

Aktuelna istraga, kako su ranije saopštili predstavnici Vlade, obavljena je uz pomoć i podršku međunarodnih partnera, uključujući Europol.

Abazović je juče novinarima rekao da pipci organizovanog kriminala u Crnoj Gori ne bi bili ovoliko snažni da ih nema u svim državnim organima.

“Ali mi smo spremni da tu hobotnicu pogodimo u glavu”, rekao je Abazović i dodao da ovo nije kraj akcije.

Iz izvršne vlasti su nezvanično kazali da podaci bezbjednosnih agencija ukazuju da je Ojdanić ozbiljan akter u sferi međunarodnog kriminala.

Te optužbe tek treba da budu sudski dokazane, i apsolutno važi pretpostavka nevinosti.

Specijalno državno tužilaštvo odredilo je ranije zadržavanja do 72 sata Ojdaniću, Vladimiru BajčetiTihomiru Adžiću Milanu Popoviću, koji su uhapšeni u aktuelnoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva.

Ranije uhapšenom Goranu Stojanoviću istražni sudija Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana.

Više osoba, među kojima je i nekoliko bivših policijskih službenika, uhapšeno je ovih dana zbog sumnje da su sarađivali sa kriminalnim klanom.

Policija je juče pretraživala imovinu i odbjeglog policajca Ljuba Milovića.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je početkom ove godine optužnicu protiv nekadašnjeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića i Ljuba Milovića zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera.

Tada je navedeno da je riječ o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu Europola i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021. godine.

Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori otvorena aktuelna afera o mogućoj umiješanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

Zemljište na poklon

U aprilu prošle godine objavljeno je da je kćerka bivše predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, Marija, sredinom 2018. godine je od Rada Arsića dobila na poklon zemljište u Kolašinu vrijedno 21 hiljadu eura. To pokazuju podaci do kojih je došao Istraživački centar MANS-a.

Danas se na toj parceli nalazi velelepna vila, a Arsić je ranije tvrdio da se u tom slučaju radilo o kumovskom, a ne poslovnom odnosu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com