POTJERA ZA 2 MILIJARDE DOLARA: Turski detektivi u Crnoj Gori jure BIZNISMENA optuženog za pronevjeru sa kriptovalutama

Turska policija uputila je detektive u Crnu Goru, Albaniju i Sjevernu Makedoniju u sklopu potrage za Farukom Ozerom, osumnjičenim da je pobegao na Balkan sa podacima o razmeni kriptovaluta vrijednim dve milijarde dolara,prenose mediji u Srbiji.

Potjera za Ozerom počela je prošle sedmice, pošto klijenti njegove kompanije nisu mogli da podignu novac što je pokrenulo talas spekulacija da je po srijedi velika prevara. Odmah zatim, turske vlasti saopštile su da se Ozer nalazi u Albaniji, pa je za njim raspisana međunarodna poternica, ali albanska policija nije uspjela da ga pronađe. Osim u Sjevernu Makedoniju i Albaniju, turski agenti upućeni su i u Crnu Goru i na Kosovo, javlja Hurijet, prenosi RTS.

Bez policijskog časa između subote i nedjelje, ostaje zabrana međugradskog saobraćaja Turske vlasti tvrde da je vlasnik “Todeksa” oštetio oko 390.000 korisnika platforme za razmenu kriptovaluta. Do sada je uhapšeno oko 70 osoba, ali je velika većina ubrzo puštena na slobodu. U Albaniji su, istovremeno, uhapšene dve osobe koje su Ozera dočekale na aerodromu u Tirani, ali tokom pretresa njihovih kuća nije pronađeno ništa značajno.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button