PRAVDA ZA ZARIJU Humani Podgoričanin ponovo je konkurisao za posao vatrogasca: Potajno se nadam - Volim Podgoricu

PRAVDA ZA ZARIJU Humani Podgoričanin ponovo je konkurisao za posao vatrogasca: Potajno se nadam

Humani i hrabri podgorički vatrogasac, Zarija Pavićević, za koga je do sada već čula cijela Crna Gora, ponovo je konkurisao za radno mjesto vatrogasac u Službi zaštite i spasavanja Podgorica i nada se da će oni koji o tome odlučuju ovog puta odlučiti da ga vrate na posao i to – za stalno.

Nekome može biti čudno da je život jednog mladića toliko vezan za votrogasni poziv da ga je otkaz koji je dobio snažno pogodio, ali Zarija, jednostavno, voli da bude vatrogasac!

Uprkos svemu. Uprkos opasnostima, naporu, neadekvatnim platama, on ne želi da mijenja poziv.

O tome kakvo je humano djelo apravio, i zašto je posle toga dobio otkaz, pročitajte:

PODGORIČKI VATROGASAC POMOGAO PORODICI VIDIĆ I – OSTAO BEZ POSLA!

Nakon što mu je istekao ugovor, a nije primljen po konkursu koji je izišao nakon toga, javnosti se obratio čovjek kome je Zarija priskočio u pomoć u najtežim živtnim trenucima. Ne samo da je gasio požar na kući ove porodice sa četvoro djece, već je nako toga pokrenuo humanitarnu akciju u kojoj je, sa prijateljima, skupio značajnu pomoć u robi i novcu za ove ljude kojima je požar sve progutao.

5656f783-4f80-4439-a226-4f96b0765237-zarija1-previeworg

Zarija nije odustao. Ponovo se javio na konkurs koji je raspisala Služba zaštite i spasavanja Podgorica u kojem traže sedam vtrogasaca na neodređeno. Sada čeka rezultate konkursa i nada se.

-Želim da zahvalim svima koji su mi pružili podršku. Konkurisao sam i nadam se potajno, ne smijem previše ni da se nadam, kaže ovaj skromni mladić za “Volim Podgoricu”.

Na naše pitanje, da li ispunjave sve uslove iz konkursa, osim što ima pet godina vatrogasnog iskustva, on kaže da je na prošlogodišnjem bodovanju s početka sezone, bio drugi od svih sezonskih radnika.

-Sa zaostatkom od pola boda iz razloga nedostatka jednog ispita, koji je imao prvi kandidat, koji ima više godina u vatrogasnoj. Obzirom da je konkurs za sedam vatrogasaca, nadam se da ću se vratiti da radim, kaže Zarija.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com