Preminuo legendarni voditelj Leri King

Poznati američki televizijski voditelj Leri King preminuo je u 87. godini, objavljeno je na njegovom Tviter nalogu.

King je, kako javljaju mediji, bio hospitalizovan početkom januara, pošto je testiran pozitivno na koronavirus.

Veteran i jedan od najpoznatijih voditelja tok-šou emisija osvojio je mnoštvo nagrada tokom svoje karijere, vodio je emisiju na CNN skoro 25 godina “Lari King uživo“, a potom je prešao na kanal RT Amerika i vodio emisiju “Politika“.

“Sa dubokom tugom Ora Media objavljuje smrt našeg koosnivača, domaćina i prijatelja Lerija Kinga, koji je preminuo jutros u 87. godini u Medicinskom centru Sidars-Sinaj u Los Anđelesu“, objavljeno je na Tviteru.

Iz Ora Media poručuju da je King 63 godine, putem radija, televizije i u digitalnih medija, sa mnogo hiljada intervjua i nagrada ostavio svjedočanstvo o svom jedinstvenom talentu.

“Leri je uvjek na ličnosti koje je intervjuisao gledao kao na istinske zvezde njegovih programa, a na sebe samog kao na vezu između gosta i publike, bez predrasuda. Bez obzira da li je intervjuisao američkog predsjednika, nekog stranog lidera, slavnu ličnost, osobu pritisnutu skandalom ili običnog čovjeka, Leri je voleo kratka, direktna i jednostavna pitanja. Vjerovao je da koncizna pitanja obezbjeđuju najbolje odgovore, i nije griješio u tom uvjerenju“, navodi Ora Media u objavi na Tviteru.

Kako podsjeća Independent, King je 1987. godine imao snažan infarkt, a 2017. je otkrio da je liječen od raka pluća. Dvije godine kasnije preživio je i moždani udar.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button