Prijava korisnika za Program stručnog osposobljavanja ističe sjutra, 18. novembra - Volim Podgoricu

Prijava korisnika za Program stručnog osposobljavanja ističe sjutra, 18. novembra

Rok za prijavljivanje potencijalnih korisnika Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem ističe sjutra, 18. novembra 2023. godine, u 15 sati, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

“Svi potencijalni korisnici koji su u proceduri prijavljivanja prošli prvi korak, u skladu sa navedenim rokom, imaju mogućnost da završe proces, zaključno sa 20. novembrom 2023. godine, u 15 sati”, ističu iz Ministarstva prosvjete.

Poslodavci su ove godine oglasili 15.300 radnih mjesta.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

“Za dvanaesti ciklus Programa stručnog osposobljavanja do danas se prijavilo 2. 290 visokoškolaca dok je 1. 921 korisnik uspješno birao poslodavce”, navodi Ministarstvo prosvjete.

Podsjećamo da stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci, priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com