Prijava protiv bračnog para Stanković i poslanika SDP-a

Državna tužiteljka Radmila Ćuković obavijestila je manjinskog akcionara Elektroprivrede (EPCG) Vasilija Miličkovića da je njegovu krivičnu prijavu, zavedenu 18. juna ove godine, proslijedila Specijalnom državnom tužilaštvu, kojim rukovodi Milivoje Katnić, sa uputstvom da ga obavijeste o rezultatu provjera i odluci u ovom predmetu.

Miličković je Vrhovnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv bračnog para Stanković: Ivice Stankovića, vršioca dužnosti VDT i njegove supruge, Draginje Vuksanović Stanković poslanika i predsjednice SDP-a, poslanika Ranka Krivokapića, Raška Konjevića i drugih NN lica koja su 29. decembra 2015. godine, kako se tvrdi u prijavi, “izvršili puč na ustavno uređenje Crne Gore čime su počinili krivično djelo” glasajući za izmjene i dopune Zakona o energetici.

Na dnevnom redu Skupštine Crne Gore 29. decembra 2015. našao se predlog izmjena i dopuna Zakona o energetici od strane Vlade koji je, kako napominje Miličković u prijavi, “u koliziji sa četiri člana Zakona o energetici i u suprotnosti sa osam članova Ustava Crne Gore”. Tim izmjenama Zakona omogućene su, podsjetimo, subvencije privilegovanim proizvođačima struje u Crnoj Gori iz obnovljivih izvora, a o ustavnosti i zakonitosti spornih odredbi Ustavni sud se još nije izjasnio uprkos inicijativi zavedenoj početkom aprila 2019.

Miličković je juče uputio i otvoreno pismo “užoj i široj familiji Đukanovića”, odnosno, kako tvrdi, investitorima u vjetroelektrane i minihidroelektrane, koje je upozorio da su “zašli u duboku zonu krivične odgovornosti”, jer su i “dalje aktivni i svjesni saučesnici u izvršenom puču na Ustav Crne Gore”.

“Gospodo investitori u proizvodnju tzv. zelene energije, do današnjeg dana, vaša pljačka –protivpravno sticanje ogromne količine novca iznosi preko 60 miliona eura i to će te uz odgovarajuće kazne morati da vratite opljačkanom narodu i privredi. Zato vas danas javno pozivam da odustanete od daljeg reketiranja krajnjih potrošača električne energije kroz OiE-1 (iz budžeta CG) i OiE-2 sa računa EPCG (rubrika 27.) i da u najkraćem mogucem roku svi pojedinačno vratite protivpravno stečeni novac na jedinstveni račun u EPCG koji će naknadno biti otvoren”, naveo je između ostalog Miličković.

(Vijesti)
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button