PRIJESTONICA CETINJE: Poštovati mjere pri odavanju počasti Amfilohiju

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje pozvao je građane koji se okupljaju ispred Cetinjskog manastira, kako bi odali počast preminulom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju Radoviću, da poštuju fizičku distancu i da nose maske kako bi se na najmanju moguću mjeru svela mogućnost infekcije koronavirusom.

“Poštujući potrebu vjernika da se oproste od mitropolita Amfilohija i uvažavajući težak i tužan trenutak u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a za rad očuvanja opšteg i zdravlja svakog pojedinca, apelujemo na građane i sve druge koji žaluju da poštuju preporučene mjere o fizičkoj distanci i obaveznom nošenju zaštitnih maski”, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje.

Naveli su da među okupljenima ima onih koji ne nose maske i da se distanca ne poštuje.

“Molimo sve da se uzdrže od tradicionalnog načina oprosta od pokojnika cjelivanjem. Apelujemo na razumno i dostojantveno ponašanje kako onih koji žale mitropolita, tako i onih koji negoduju zbog kršenja mjera. Cetinje je uvijek bilo primjer drugima kako se ponašati u izazovnim vremenima, i kada se gubi i kada se pridaje. Neka tako bude i ovoga puta”, apeluju iz Prijestonice,

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button