Prijestonica podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog stanja u FK Lovćen

Prijestonica Cetinje podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv N. N. lica iz Fudbalskog kluba Lovćen sa Cetinja zbog osnovane sumnje da su prijavljeni počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Tužba je, kako je saopšteno iz Prijestonice, podnijeta i zbog eventualnih drugih krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti, a koja bi se utvrdila nakon izviđaja.

“Revizorska kuća MV Konsalt doo Podgorica posredstvom ovlašćene revizorke Ilinke Vuković je prilikom revizije poslovanja FK Lovćen za period od 2014. godine zaključno sa 2019. godinom dala negativno mišljenje. Imajući u vidu navedeno, postoji osnovana sumnja da su počinioci iz FK Lovćen počinili krivično djelo iz člana 416 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, te je Prijestonica podnijela tužbu”, dodaju iz Prijestonice.

U Fudbalskom klubu Lovćen, kako navode, nagomilana dugovanja na dan 31.12.2019. godine iznose preko 1,1 milion eura i do današnjeg dana značajno su uvećana, dok se klub takmiči u najnižem rangu takmičenja.

“Shodno svim tim problemima Prijestonica Cetinje je odlučna da pomogne klubu da se vrati na staze stare slave, ali i da se utvrdi odgovornost onih koji su klub doveli na niske grane”, poručili su iz Prijestonice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com