PROFESORI KOJI SU PROTESTOVALI ODGOVORILI DAMJANOVIĆU Kankaraš: Plaćamo vam stanove, telefone, putovanja, a vi nas brutalno vrijeđate

Profesori koji su juče protestovali ispred zgrad Skupštine Crne Gore, povodom rasprave o rebalansu budžeta, a kojim je predviđeno “brisanje” značajnih sredstava za gradnju i rekonstrukciju škola i vrtića, smatraju da ih je ministar finansija Aleksandar Damjanović “prozvao” i uvrijedio, riječima koje je izrekao u TV gostovanju da rebalans budžeta kritikuju “budale sa društvenih mreža i partijski botovi”.
Na protestu su govorile Milica Kankaraš, profesorica Muzičke škole “Vasa Pavić”, Olivera Leković, profesorica i predstavnica Prosvjetne zajednice, Sandra Vujović, scenaristkinja i predavač na Fakultetu dramskih umjetnosti..
Reagovanje Milice Kankaraš prenosimo integralno:
“Posle našeg protesta desilo se da nas je odlazeći ministar finansija ovako u medijima častio, nazivajući 15ak profesora iz Gimnazije, Muzičke škole i nekoliko osnovnih škola “budalama sa mreža i partijskim botovima”.
S obzirom na lažne informacije koje se šire u vezi našeg jučerašnjeg protesta ali i uvrede koje je uputio odlazeći ministar finansija (a koje najviše govore o njegovom nevaspitanju) osjećam obavezu da još jednom kažem zbog čega smo se juče okupili.
Rebalansom Budžeta se zahtijeva da se izbriše oko 5 miliona eura namijenjenih za rekonstrukciju bolnica i škola. Naš jedini zahtjev je da se to ne izbriše, tj. da se ne “odlažu investicije”, kako to vole da nazovu političari, jer se evo već 30 godina odlaže rekonstrukcija škola i bolnica. Ova nova garnitura političara je samo nastavila tu pogrešnu praksu. Država neće propasti zbog tih 5 miliona eura koje su olako preusmjerene na razna službena putovanja i slične stavke.
Pozivam javno Damjanovića ali i sve ministre i poslanike da pokažu svoj patriotizam tako što ćete se odreći svojih enormnih plata. Plaćamo vam stanove, telefone, putovanja, imate izvrsnu hranu u skupštinskom restoranu i plaćamo vam i reprezentaciju i kancelarijski materijal.
Prema tome, evo vam prilike da pokažete svoju ljubav i odgovornost prema građanima umjesto da nam upućujete primitivne uvrede i u medijima širite laži o nama”, navodi Kankaraš u svom reagovanju.
loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com