Promocija knjige profesora Bjelice na naučnom simpozijumu u Mostaru - Volim Podgoricu

Promocija knjige profesora Bjelice na naučnom simpozijumu u Mostaru

Promocija knjige „Prof.dr.sc. Duško Bjelica Bio-Bibliografija“, koja govori o radu redovnog profesora i prvog i dugogodišnjeg dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, održaće se na prvom Međunarodnom simpozijumu „Kineziterapija u sportu, edukaciji i rehabilitaciji“, 19. aprila, u Mostaru, u amfiteatru Ekonomskog fakulteta, u 17. 00 sati.

O knjizi i radu profesora Bjelice će govoriti kolege iz regiona, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Među njima su: prof. dr. sc. Marin Ćorluka, Fakultet prirodoslovno-marematičkih i odgojnih znanosti – Sveučiliste u Mostaru, prof.dr.sc.Boris Males, sa Kineziološkog fakulteta – Sveučilište u Splitu, prof.dr.sc. Munir Talović, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja – Univerzitet u Sarajevu i dr.sc.Petra Zaletel, sa Fakulteta za sport, Univerzitet u Ljubljani.

Ovaj dnovnevni simpozijum, koji će prvog dana obilježiti promocija knjige, organizuju Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet zdravstvenih studija i Daruvarske toplice 19. i 20. aprila 2018. godine.

Knjiga, koju su objavili Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorska sportska akademija, dostupna je na linku ovdje.

Autori biobibliografije, Petar Krivokapić i Nada Drašković, na oko 500 strana, kroz tri cjeline, donose pregled naučnoistraživačkog i stručnog rada profesora Bjelice, kao i literaturu i elektronske izvore koji govore o njemu.

Bibliografija prof. dr Duška Bjelice, počev od 1980. godine zaključno sa prošlom godinom, sadrži 3.208 bibliografskih jedinica, što za personalnu biografiju predstavlja impresivan broj.

Bjelica je kao zaljubljenik u sport, aktivni sportista i učenik Srednje fiskulturne škole u Podgorici, sa 17 godina, postao saradnik najtiražnijeg jugoslovenskog dnevnog sportskog lista „Sport“ iz Beograda. Od tada, u prethodnih 36 godina rada, objavio je 59 autorskih i koautorskih publikacija i veliki broj naučnih i stručnih priloga u zbornicima radova i periodici, koji su objavljivani u Crnoj Gori, regionu i šire.

2 komentara

  1. After study a few of the content in your internet site now, and I really such as your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and will also be checking back soon. Pls look into my web page likewise and tell me what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com