PRONAĐEN HELIKOPTER IRANSKOG PREDSJEDNIKA? Spasioci uspjeli da stupe u kontakt sa članom posade i zvaničnikom iz letjelice (FOTO) - Volim Podgoricu

PRONAĐEN HELIKOPTER IRANSKOG PREDSJEDNIKA? Spasioci uspjeli da stupe u kontakt sa članom posade i zvaničnikom iz letjelice (FOTO)

Timovi za pretragu pronašli su srušeni helikopter u kome je bio predsjednik Irana Ebrahim Raisi, prenosi Gardijan.

Vlasti su nakon pada helikoptera iranskog predsednika uspjele da stupe u kontakt sa članom posade i jednim zvaničnikom koji je bio član delegacije koja se vraćala iz Azerbejdžana!

Iranski potpredsjednik Mohsen Mansuri prethodno je rekao da su spasioci nakon pada helikoptera uspjele da stupe u kontakt sa članom posade i jednim zvaničnikom koji se nalazio u letjelici.

Mansuri je rekao da i dalje postoji nada da nesreća nije fatalna.

Kako je javila državna televizija, Irana helikopter je pronađen ali još uvijek nema informacija o stanju putnika, među kojima je bio i predsjednik Irana Ebrahim Raisi.

Rojters je prenio kako je državna televizija objavila da je helikopter pronađen, ali nije navedeno više detalja, ali i da je iranski Crveni polumjesec negirao te navode.

Helikopter sa iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem i još nekoliko visokih zvaničnika doživio je nesreću na sjeverozapadu Irana.

U helikopteru je sa Raisijem bili su i ministar inostranih poslova Hosein Amirabdolahian, guverner provincije Istočni Azerbejdžan Malek Rahmati, vođa molitve petkom u Tabrizu Hojatoleslam Al Hašem i drugi.

Spasilačke i ekipe hitne pomoći raspoređene su po oblasti u kojoj se dogodila nesreća, a maglovito vrijeme i nepristupačnost planinskog terena otežavaju potragu. Pripadnici oružanih snaga i specijalnih jedinica takođe pomažu u operaciji potrage, objavila je Irna.

Irna prenosi da je na lice mjesta poslato više od 20 spasilačkih timova sa punom opremom, uključujući dronove i pse.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com