VOZIO 300 NA SAT I USMRTIO MARKA NIKETIĆA (17): Vozač mustanga (21) bio pijan i drogiran, djevojka i dalje kritično - Volim Podgoricu

VOZIO 300 NA SAT I USMRTIO MARKA NIKETIĆA (17): Vozač mustanga (21) bio pijan i drogiran, djevojka i dalje kritično

Mladić Tijang Kim (21) iz Nortbruka, svojom bahatom vožnjom izazvao je nesreću u Čikagu u kojoj je 12. maja 2024. godine poginuo srpski tinejdžer Marko Niketić (17), usled čega je još dvoje mladih osoba u kritičnom stanju.

Kim je hospitalizovan takođe odmah te večeri, kada je ustanovljeno da je prilikom nesreće, jedini on zadobio lakše povrede, odnosno slomljena mu je butna kost i dobio je blagi potres mozga, da bi nakon toga bio priveden u petak u večernjim satima. Mladiću je određen pritvor nakon saslušanja koje je održano juče, u subotu 18, a suđenje je zakazano za 24. maj.

Tijang Kim
FOTO: FOTO: PRINTSKRIN / YOU TUBE/FOX 31 CHICAGO

Vozio preko 300 km/h

Naime, dvadesetjednogodišnji mladić saslušan je juče pred sudom, a vlasti su nakon toga saopštile da je vozač mustanga bio pod dejstvom alkohola, kao i droge, te da je vozio u nekim trenucima brzinom od čak 200 milja na sat (preko 300 km/h) sa ugašenim farovima što je dovelo do jezive nesreće.

“Na snimku nadzorne kamere vidi se kako vozač mustanga juri ulicama Čikaga i to u tim momentima brzinom većom od 130 milja na sat. Nešto poslije 23 sata, vidi se da je Kim ugasio svjetla kada se kretao više od 120 milja na sat u zoni gde je dozvoljeno 35, nakon čega se zakucao u vozilo mercedesa u kojem je bio tinejdžer Marko Niketić”, saopštile su vlasti.

Udes, auto
FOTO: PRINTSKRIN / YOU TUBE/CBS CHICAGO

Optužbe

Tijang Kim (21) iz Nortbruka uhapšen je zbog ubistva iz nehata, kao i zbog vožnje pod uticajem alkohola i droge, nakon što je izazvao nesreću u kojoj je ubijen 17-godišnji učenik srednje škole.

Pored navedenih optužbi, dvadesetjednogodišnji mladić i vozač mustanga tereti se i za bezobzirnu vožnju, vožnju bez uključenih svjetala, kao i zbog ugrožavanja saobraćaja usled nasilničke vožnje. On se, takođe, tereti i za prebrzu vožnju, kao i za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Saslušani i roditelji

U zgradi krivičnog suda u Lejtonu, saslušani su, pored dvadesejednogodišnjeg mladića, i njegovi roditelji, koji su tom prilikom izjavili saučešće porodici stradalog mladića.

“Oni su šokirani, osećaju se užasno zbog ovog događaja, cela Kimova porodica, uključujući i njega, uputili su iskrene reči saučešća porodici Marka Niketića”, rekao je Kimov advokat Džejms Hjun.

Niketić je, podsjetimo, te večeri stradao na licu mjesta, hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt tinejdžera, dok su ostalih troje prevezli u obližnje bolnice. Djevojka (16) koja je bila sa Niketićem u kolima i dalje je u kritičnom stanju, kako prenose američki mediji, kao i Kimov saputnik, koji je kasnije u razgovoru sa policijom potvrdio da je Kim bio za volanom mustanga koji je izazvao nesreću.

“Pored suvozača koji je potvrdio vlastima da je Kim upravljao vozilom kada je do nesreće došlo, takođe su ga identifikovala i druga dva svjedoka. Mladić je optužen za vožnju pod dejstvom kanabisa, ali mu je izmereno i 0,088 odsto alkohola u krvi”, piše u sudskim zapisima, prenosi srpski Kurir.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com