RADONJIĆ: Novi napad na Spasojevića pokazatelj nesposobnosti i očiglednog straha službi bezbjednosti - Volim Podgoricu

RADONJIĆ: Novi napad na Spasojevića pokazatelj nesposobnosti i očiglednog straha službi bezbjednosti

Neeksplodirana eksplozivna naprava je pokazatelj apsolutne nesposobnosti u prvom redu lokalnog odeljenja bezbjednosti Uprave policije da pruži adekvatnu zaštitu Spasojeviću a zatim i cjelokupnom sistemu kako u Upravi policije tako i u nadležnom tužilaštvu, saopštio je Mitar Radonjić, izvršni dirketor Crnogorskog bezbjednosnog foruma (CBF).

“Imajući u vidu činjenicu da je Uprava policije, po riječima Spasojevića, obaviještena još prije više od mjesec dana da se priprema napad na njega a da Uprava polciije nije preduzela sve potrebne preventivno-taktičke mjere je pokazatelj nesposobnosti, odsustva hrabrosti i moguće korupcije i povezanosti struktura bezbjednosti sa kriminalnim klanovima. Postavlja se pitanje, da li građani sami treba sebe da štite od ovakvih pojava i preuzmu Zakon u svoje ruke”, upitao je Radonjić.

Vjeruje, kaže, kad bi se to dogodilo “svaki običan građanin bi bio promptno sankcionisan” dok kada je riječ o organizovanim kriminalnim grupama je, ocjenjuje Radonjić, drugačija situacija – “OKG može da pokuša dva puta da ubije načelnika Istražnog zatvora dok službenici Uprave policije u saradnji sa nadležnim tužilaštvom očigledno ne rade ama baš ništa”.

“Upravo tako – ama baš ništa, jer da su išta radili, Spasojeviću bi već nakon prve prijetnje bilo određeno policijsko obezbjeđenje i ne bi pripadnici OKG-a mogli da bacaju bombe na njegovu kuću. Kao neko ko dolazi iz oblasti bezbjednosti slobodno mogu reći, i stojim iza svojih riječi – Uprava policije nije sposobna da zaštiti građane Crne Gore i to se sada, nažalost pokazalo kao istinito”, ističe Radonjić.

Sve u svemu, država je, prema njegovim riječima, poklekla pod najezdom kriminalnih klanova.

“Svaki pojedinac na ma koliko visokoj funkciji u službama bezbjednosti bio ne može sam da se bori i država koja bi trebala biti snažna da stane na put OKG-ima to niti može, a očigledno i ne smije”, dodaje Radonjić.

On smatra da odgovor Uprave policije, nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova ni tužilaštva nije bio adekvatan i situacija sa Spasojevićem će”ostaviti trajnu mrlju na imenu službi bezbjednosti”.

“Osim toga, smatram za krajnje sramnu činjenicu da osim CBF-a ni jedna jedina NVO nije osudula napad na Spasojevića, ono ako ni zbog čega drugo makar zbog njegove pređašnje aktivnosti kroz civilni sektor i borbu za prava radnika je NVO sektor morao reagovati ali očigledno je NVO sektor deklarativno korektivan faktor i kad su iole opasne situacije na sceni, naš NVO sektor zaćuti. Da li biste tako ćutali kad bi nekome od vas bila bačena bomba, pitam se? Kako god, zahtijevamo da Uprava policije u najkraće roku pronađe počinioce, tužilaštvo odradi svoj dio posla i Spasojević i njegova porodica budu zaštićeni.”, zaključio je Radonjić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com