Fudbalski savez Kosova podnio prijavu FIFA protiv Piksija - Volim Podgoricu

Fudbalski savez Kosova podnio prijavu FIFA protiv Piksija

Fudbalski savez  Kosova (FFK) saopštio je danas da je podnio žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog navodnih “teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije” Dragana Stojkovića Piksija i “rasističkih postupaka srpskih navijača” na utakmici trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru između Srbije i Švajcarske.

U saopštenju FFK se navodi da je isticanje slogana sa političkim porukama protiv Albanaca moglo da se vidi i čuje tokom utakmice, a da su o tome navodno pisali svjetski mediji.

“FFK je podnio žalbu FIFA sa neophodnim dokazima. FFK zahtjeva od FIFA istragu povodom ovog slučaja i traži da FS Srbije bude sankcionisan kako bi se jednom zauvijek ovakva skandiranja sklonila sa fudbalskih stadiona i događaja kao što je SP” navodi se, između ostalog, u saopštenju FFK.

FFK podsjeća da je nedavno podnio žalbu FIFA i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentativaca Srbije, na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave sa natpisom “Nema predaje”. Švajcarska je pobijedila 3:2 i izborila plasman u osminu finala SP.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com